Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı kırık ceviz
- 1 paket kakao (50g)
- Aldığı kadar un (kıvamı yumuşak olacak kadar eklenecek)
- Puding (muhallebide yapılabilir ben hazır puding tercih ettim)
- 1.5 su bardağı süt
- 1 paket bitter çikolata (80 g)
- Hindistan cevizi
Yumurta ve şeker yoğurt kıvamına gelecek kadar koyulaşıncaya kadar çırpılır.
Süt,vanilya kabartma tozu,kuş üzümü,ceviz,kakao eklenir,karıştırılır.elenmiş un kaşık kaşık eklenerek çırpmaya devam edilir.
Yumuşak kıvamlı hamur elde edilince yağlanmış kalıba dökülür ve 175 derece fırında pişirilir.
1 paket vanilyalı puding 1.5 su bardağı süt ile pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Bitter çikolata teflon tavada kısık ateşte erimeye bırakılır,biraz eriyince içine 2-3 yemek kaşığı süt eklenir ve yumuşatılır.(isterseniz benmari usulü eritebilirsiniz)
Pişen kek kalıptan çıkarılır ve küçük bir bardak yardımıyla kekin üzerine bastırılarak kalıbı çıkarılır.
İkiye kesilir ve arasına puding sürülür kapatılır.bütün kek bu şekilde hazırlanır ve üzerine kalan pudingten sürülür ve onun üstüne eritilen çikolatadan 1 er tatlı kaşığı konur.hindistan cevizi serpilir minik kağıt kalıplara konur,biraz dinlendirdikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.
NOT: Keki bardakla kalıplandırdıktan sonra kalan parçaları atmıyoruz ufak parçalar şeklinde bıçakla kesip üzerine puding döküp yiyebiliyoruz.
Hazır puding yerine muhallebide yapabilirsiniz fakat ben çok oyalanmamak için hazır puding kullandım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder