Malzemeler:
Baklava hamuru için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 çorba kaşığı sirke
- 5.5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı ucu tuz
- 6 adet portakalın kıyılmış kabukları
- 3 su bardağı su
- 2 adet portakal
- 1 su bardağı ince çekilmiş badem
- 2 su bardağı tozşeker
- 1 çorba kaşığı buğday nişastası
- 250 gr tereyağı
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 2 su bardağı tozşeker
- 3 su bardağı su
Su ve şekeri tencereye alıp harlı ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Şurubun koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Tencerede 3 su bardağı su ile 6 adet portakalın kabuklarını 30 dakika haşlayıp süzün. 2 adet portakalında kabuğunu rendeleyip doğrayın. Tencerede rendelenmiş doğranmış portakal kabuğu, haşlanmış portakal kabukları ve tozşekeri karıştırıp 20 dakika pişirin. Buğday nişastası ve bademi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Hamur için; yumurta, yoğurt, sıvıyağ, süt, sirke ve tuzu karıştırın. Unu ekleyip yoğurarak kulak memesi kıvamında pütürsüz bir hamur hazırlayın. Üzerini örterek 20 dakika bekletin.
Hamuru 30 adet bezeye ayırın. 15 bezeyi üzerlerine nişasta serperek oklava ile tek tek pasta tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız pasta tabağı büyüklüğündeki hamurların aralarına nişasta serperek üst üste yerleştirin. Hepsini birden oklava ile açarak 40 cm çapındaki yağlanmış tepsiye buruşturarak yayın. Üzerine portakallı harcı eşit miktarda dağıtın, ikinci 15 adet bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp tepsiye buruşturarak yayın. Tereyağını tavada kızdırıp hamurun üzerine gezdirerek dökün. 10 dakika önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırının alt rafında 40 dakika pişirin.
Soğuk şurubun yarısını sıcak baklavanın üzerine döküp 20 dakika bekletin. Kalan şurubu döküp servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder