Bu hafta , benim babaannenin ginataang mais için gerçekten özlem oldum . Bu hindistan cevizi sütü ile yapılmış ve altın tatlı mısır çekirdekleri ile noktalı bir krem sütlaç var . Soğuk ve Filipinler yağışlı zaman ben çocukken hatırlıyorum , o büyük bir pot yapar . Bu kesinlikle tayfun sezon tüm gün içinde tutulmak eğlenceli değildi , ama ginataang mais bir sıcak buhar kase kesinlikle bunun için yapılmış .
Hava çok nemli ve kasvetli olmak ile, bazı hızlı ve kolay bir konfor yemek yapmak için mükemmel bir zaman düşündüm . Benim babaannenin tarifleri tüm olduğu gibi , o maddeler ölçmek vermedi . Onu sormak istiyorum zaman, " Lola , tam olarak ne kadar kullanıyorsunuz? , " O her zaman " Sadece tat ve doğru tadı kadar karışımı ayarlayın. " , Cevap olur Bu yüzden onu sürümü yakın ama ölçülen malzemelerle bir tarifi bir araya getirmek için çalıştı . Ben kullanmak çok daha kolay ve hazır en bakkallarda konum çünkü konserve mısır ( krem tarzı ve bütün çekirdekler ) yerine taze mısır kullanılır . Ve ben sadece konserve hindistan cevizi sütü kullanılan çok taze hindistancevizi benim kendi hindistan cevizi sütü yapmak değildi.
Bu lezzetli tatlı sıcak boru ne zaman çok iyi tadı , ama servis edilir zaman da harika tadı soğuk :-)
ginataang Mais ( Tatlı Mısır ve Sütlaç Coconut Milk ile ) < / b >
8 ila 10 porsiyon yapar < / i >
1 can krem tarzı mısır, yaklaşık 2 bardak < / i >
1 can bütün tatlı mısır çekirdekleri (sıvı dahil) , yaklaşık 2 su bardağı
1 su bardağı tatlı pirinç
2 kutu hindistan cevizi sütü , yaklaşık 4 su bardağı
3 su bardağı su
3/4 1 su bardağı şeker *
birleştirin tüm malzemeyi büyük bir tencerede . Bir taşım kaynatın sonra orta ısı düşük ve pişirin. Alt yapışmasınıönlemek için ara sıra pirinç karıştırın. Yaklaşık 20-25 dakika pişirin veya pirinç pişmiş kadar .
İsterseniz ( , taze mısır 3-4 kulakları ile mısıriki kutu değiştirebilirsiniz . Sadecekapalı çekirdekleri kesti bir bıçakla koçanı ve mısır " süt " ) almak için bir kaşıklakoçanı kazımak
* Bu size ve tastebuds gerçekten. Eğer şeker 3 /4 su bardağı ile başlar ve sadece daha sonra ekleyebilirsiniz . Büyükannem dediği gibi doğru :-) tadı kadar , sadece tat ve ayarlamak
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder