FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

23 Mayıs 2013 Perşembe

FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ


1 PORSİYON FIRIN SÜTLAÇ 230 KKAL=~4 PORS.MEYVE 'DİR.


MALZEMELER (8 PORSİYON) :
1LT SÜT
3/4 SU BARDAĞI SU
3 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
1 YUMURTA SARISI
1/2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1 PKT.VANİLYA
1 1/3 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

YAPILIŞI :

PİRİNCİ İYİCE YIKAYIP SÜZÜYORUZ VE 1 BARDAK SUYLA YUMUŞAYANA DEK YAKLAŞIK 20 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.
SÜTÜ ISITIP VANİYA-ŞEKER VE PİRİNCİ EKLİYORUZ.KARIŞTIRARAK KAYNAYANA DEK PİŞİRİYORUZ.
3/4 BARDAK SUYA EKLEYİP İYİCE KARIŞTIRDIĞIMIZ NİŞASTAYI DA KARIŞIMA EKLEYİP 3-4DK DAHA PİŞİRİYORUZ.
EN SON KARIŞIMDAN 1 KEPÇE KADAR ALIP YUMURTA SARISIYLA ÇIRPIYORUZ VE SÜTLACA YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİP 4-5 DK DAHA KARIŞTIRARAK PİŞİRİYORUZ.
ISIYA DAYANIKLI KAPLARA ALIP FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRİYORUZ.TEPSİNİN YARISINA SOĞUK SU İLAVE EDEREK 200 DERECE FIRININ EN ÜST RAFINDA ÜSTLERİ KIZARANA DEK PİŞİRİYORUZ.
AFİYET OLSUN :)

En Leziz Yemek Tarifleri için Kadınlar Burada Buluşuyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages