MALZEMELER :
- Orta boy bir lahana,
- 1 kahve kaşığı karabiber,
- 500 gr. pirinç,
- 2 adet büyükçe soğan,
- 2 çay bardağı zeytinyağı,
- 1 tatlı kaşığı şeker,
- 1'er çorba kaşığı fıstık, kuş üzümü, salça (veya domates),
- bir demet maydanoz.
ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI HAZIRLANIŞI :
Bir adet orta büyüklükte lahana alınır. Dolma olabilecek yaprakları ayrılır. Yumuşayıncaya kadar kaynar suda haşlanır. Lahana yaprakları sudan alınarak soğutulur. Verilen malzemelerle hazırlanan içle istenilen boyda lahanalar sarılır. Pişirme kabının dibine bir lahana yaprağı serilir. Sarılan sarmalar yerleştirilir. Üstüne çıkacak kadar su konulur, pişirilir, diğer zeytinyağlı dolmalar gibi servis yapılır.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder