Zeytinyagli Lahana Sarmasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Ekim 2013 Pazartesi

Zeytinyagli Lahana Sarmasi Tarifi

zeytinyağlı lahana sarması
MALZEMELER : 

  • Orta boy bir lahana, 
  • 1 kahve kaşığı karabiber, 
  • 500 gr. pirinç, 
  • 2 adet büyükçe soğan, 
  • 2 çay bardağı zeytinyağı, 
  • 1 tatlı kaşığı şeker, 
  • 1'er çorba kaşığı fıstık, kuş üzümü, salça (veya domates), 
  •  bir demet maydanoz.


ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI HAZIRLANIŞI : 
Bir adet orta büyüklükte lahana alınır. Dolma olabilecek yaprakları ay­rılır. Yumuşayıncaya kadar kaynar suda haşlanır. Lahana yaprakları sudan alına­rak soğutulur. Verilen malzemelerle hazır­lanan içle istenilen boyda lahanalar sarılır. Pişirme kabının dibine bir lahana yaprağı serilir. Sarılan sarmalar yerleştirilir. Üstü­ne çıkacak kadar su konulur, pişirilir, di­ğer zeytinyağlı dolmalar gibi servis yapılır.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here