Turk Usulu Biber Dolmasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Ekim 2013 Pazartesi

Turk Usulu Biber Dolmasi Tarifi

Türk usulü biber dolması

MALZEMELER : 
  • Dolmalık biberler
  • Koyun kıyması
  • Et suyu
  • Pirinç
  • Tuz, biber
  • Kıyılmuş sarımsak
  • 4 kaşık dolası domates püresi
  • Soğan



TÜRK USULÜ BİBER DOLMASI HAZIRLANIŞI : 
Biberleri soyup çekirdekleri boşaltın. Sap tarafından açın. 5 dakika bol suda haş­layın. İçlerine şu harcı doldurun: Üçte ikisi kadar pişmiş koyun kıyması, üçte biri et su­yunda pişmiş pirinç, tuz, biber, biraz kıyıl­mış sarımsak ve 4 kaşık dolusu domates pü­resi. İçinde yağda öldürülmüş soğan bulu­nan kuşaneye biberleri birbirlerine yapışık olarak yerleştirin. Bir kaşık duruca doma­tes sosuyla ıslatın, ocakta bir taşım kaynat­tıktan sonra üstü açık olarak fırında 30-35 dakika pişirin. Servis yaparken kendi suyun­dan dökün.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here