Turk Usulu Biber Dolmasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

14 Ekim 2013 Pazartesi

demo-image

Turk Usulu Biber Dolmasi Tarifi

Responsive Ads Here
celebromantic-blogspot-com-sebze-yemekleri-turk-usulu-biber-dolmasi-tarifi

MALZEMELER : 
  • Dolmalık biberler
  • Koyun kıyması
  • Et suyu
  • Pirinç
  • Tuz, biber
  • Kıyılmuş sarımsak
  • 4 kaşık dolası domates püresi
  • Soğan



TÜRK USULÜ BİBER DOLMASI HAZIRLANIŞI : 
Biberleri soyup çekirdekleri boşaltın. Sap tarafından açın. 5 dakika bol suda haş­layın. İçlerine şu harcı doldurun: Üçte ikisi kadar pişmiş koyun kıyması, üçte biri et su­yunda pişmiş pirinç, tuz, biber, biraz kıyıl­mış sarımsak ve 4 kaşık dolusu domates pü­resi. İçinde yağda öldürülmüş soğan bulu­nan kuşaneye biberleri birbirlerine yapışık olarak yerleştirin. Bir kaşık duruca doma­tes sosuyla ıslatın, ocakta bir taşım kaynat­tıktan sonra üstü açık olarak fırında 30-35 dakika pişirin. Servis yaparken kendi suyun­dan dökün.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *