MALZEMELER :
- Dolmalık biberler
- Koyun kıyması
- Et suyu
- Pirinç
- Tuz, biber
- Kıyılmuş sarımsak
- 4 kaşık dolası domates püresi
- Soğan
TÜRK USULÜ BİBER DOLMASI HAZIRLANIŞI :
Biberleri soyup çekirdekleri boşaltın. Sap tarafından açın. 5 dakika bol suda haşlayın. İçlerine şu harcı doldurun: Üçte ikisi kadar pişmiş koyun kıyması, üçte biri et suyunda pişmiş pirinç, tuz, biber, biraz kıyılmış sarımsak ve 4 kaşık dolusu domates püresi. İçinde yağda öldürülmüş soğan bulunan kuşaneye biberleri birbirlerine yapışık olarak yerleştirin. Bir kaşık duruca domates sosuyla ıslatın, ocakta bir taşım kaynattıktan sonra üstü açık olarak fırında 30-35 dakika pişirin. Servis yaparken kendi suyundan dökün.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder