MALZEMELER :
- 500 gr. taze yaprak (asma yaprağı),
- 500 gr. pirinç,
- 2 adet büyükçe soğan,
- 2 çay bardağı zeytinyağı,
- 1 tatlı kaşığı şeker,
- 1'er çorba kaşığı fıstık, kuş üzümü, salça (veya domates),
- 1 demet nane mevsim kış ise bir çorba kaşığı kurutulmuş nane,
- bir demet maydanoz.
ZEYTİNYAĞLI TAZE YAPRAK SARMASI HAZIRLANIŞI :
Taze asma yaprağı ayıklanarak limonlu kaynar suda haşlanır ve süzülür. Mevsim kış ise salamura yaprak kaynar suda bir süre tutulur ve süzülür. Yaprakların sapları ayıklanır. Önceki tarif üzere sarmanın içi hazırlanır. Yaprakların tüylü yüzleri iç tarafa gelecek şekilde, hazırlanan içle yaprak sarması sarılır. Az gevşek sarılmalıdır. Tencerenin dibi yaprakla örtülür. Üs-tüne sarılan sarmalar yerleştirilir. Üstüne çıkacak kadar su konur. Suyuna yarını limon sıkılır. Pişirilir.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder