MALZEMELER :
- 1 kg. dolma biberi,
- 300 gr. pirinç,
- 2 adet irice soğan,
- 3 adet domates,
- 2 çay bardağı zeytinyağı,
- 1 ’er çorba kaşığı çam fıstığı, kuş üzümü,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 1 demet maydanoz.
ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI HAZIRLANIŞI :
İç yukarıdaki malzemelerle tarife göre hazırlanır. 1 kg. dolmalık biber yıkanır. Biberler sap kısmının 1/2 cm. altından kesilir. Biberlerin içleri ayıklanır ve yıkanır. Hazırlanan iç biberlerin içine sık olmamak üzere doldurulur. Biberlere domateslerden muntazam parçalar kesilerek kapak yapılır. Biberler tencereye yerleştirilir. Üzerine iki bardak su konur. Orta bir ateşte pirinçler pişinceye kadar tutulur. Tencerede soğutulur. Servis yapılırken üstüne maydanoz serpilir, aralarına limon dilimleri konarak süs yapılır.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder