Lahana Dolmasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Ekim 2013 Pazartesi

Lahana Dolmasi Tarifi

lahana dolması



MALZEMELER : 
  • 1 adet beyaz lahana
  • Kıymalı dolma harcı
  • Soğan
  • Havuç
  • İç yağı
  • Et suyu





LAHANA DOLMASI HAZIRLANIŞI (1): 

Göbekli bir lahanayı bütün olarak tuz­lu suda haşlayın. Soğutup süzün, koçan kısmını çıkartın. Lahanayı ıslatılıp sıkıl­mış ve iyice yayılmış bir bezin üzerine ko­yun (bez veya tülbent lahanayı örtecek boyda olmalıdır). Dış yapraklardan baş­layarak ve yaprakları teker teker ayıra­rak lahanayı açın. Lahananın içine, göbeğin ortasına kıymalı dolma harcını bir top şeklinde yerleştirin. Bu topun üzerine göbek yapraklarını yerleştirin. Diğer yaprakların her birinin üzerine kullanılan harç­tan yayın ve bu yaprakları, lahana göbe­ğinin üzerindeki yapraklara ekleyip seb­zeye eski bütün şeklini verin. Lahanayı iç yağı dilimleriyle çerçeveleyin. Beze sa­rın ve bağlayın. Kıyılmış soğanı havuç ve iç yağı ile döşenmiş tencereye lahanayı oturtun. Üstünü örtünceye kadar yağlı et suyu ekleyin. 1,5 saat kadar hafif ateş­te pişirin. Lahanayı süzün, bezi çıkarın. Yuvarlak bir tabağa yerleş­tirin. Üstüne kendi sosundan gezdirin. Ka­lan sosu ayrıca yanında servis yapın.

Başka bir yöntemde şöyle yapılır: La­hana açıldıktan sonra göbeğindeki yap­raklar çıkarılır. İnce ince kıyılır ve kıymalı harca karıştırılır. Lahana bu harçla aynen yukarıdaki gibi doldurulur ve pişirilir.
LAHANA DOLMASI HAZIRLANIŞI (2)
Lahanaları haşlayıp süzün ve kurutun. Masaya bir nemli bez serip üzerine iç yağı dilimleri yayın. Sonra lahana yap­raklarını birbiri üstüne bir dikdörtgen mey­dana getirecek şekilde dizin. En üste dol­ma harcını bir rulo şeklinde koyun ve lahana yapraklarıyle sarm, bezi de sarıp bağlayın. Yukardaki gibi pişirin. Rulo şeklindeki lahana dolması dilimlere ayrı­lır ve büyük parça et yemeklerinde gar­nitür olarak kullanılır.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages