MALZEMELER :
- 1 kg. patlıcan,
- 1/2 kg. pirinç,
- 2 çay bardağı zeytinyağı,
- 3 adet soğan,
- 1’er çorba kaşığı kuş üzümü ve çam fıstığı, şeker,
- 1 tatlı kaşığı tuz, domates,
- maydanoz.
ZEYTİNYAĞLI PATLICAN DOLMASI HAZIRLANIŞI :
Patlıcanlar alaca soyulur. İstenilirse soyulmaz. Sapları çıkarılır ve ikiye bölünürler. Kesilen yerlerden oyacakla içleri çıkarılır (oyulur). Dip taraflarında bir taban bırakılır.Hazırlanan iç soğuyunca patlıcanlar sıkı olmamak üzere doldurulur. Bir domatesten muntazam kapaklar yapılır. Tencereye yerleştirilmeden tencerenin tabanına nane ve maydanoz yayılır. Bu şekilde yemeğin dibi tutmaz ve lezzetli olur. Tencereye konan patlıcanlara tuz ve domates suyu ilâve edilerek orta ısıda bir ocakta pişirilir. Üzerine maydanoz serpilerek servisi yapılır. Patlıcanlar arasına limon dilimleri konur.
Patlıcan ve biber dolmalarında domates ve maydanoz bol olmalıdır.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder