Zeytinyagli Patlican Dolmasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Ekim 2013 Pazartesi

Zeytinyagli Patlican Dolmasi Tarifi

zeytinyağlı patlıcan dolması


MALZEMELER : 

  • 1 kg. patlıcan, 
  • 1/2 kg. pirinç,
  • 2 çay bardağı zeytinyağı, 
  • 3 adet soğan,
  • 1’er çorba kaşığı kuş üzümü ve çam fıstığı, şeker, 
  • 1 tatlı kaşığı tuz, domates, 
  • maydanoz.


ZEYTİNYAĞLI PATLICAN DOLMASI HAZIRLANIŞI : 
Patlıcanlar alaca soyulur. İste­nilirse soyulmaz. Sapları çıkarılır ve ikiye bölünürler. Kesilen yerlerden oyacakla iç­leri çıkarılır (oyulur). Dip taraflarında bir taban bırakılır.
Hazırlanan iç soğuyunca patlıcanlar sıkı olmamak üzere doldurulur. Bir domates­ten muntazam kapaklar yapılır. Tencereye yerleştirilmeden tencerenin tabanına nane ve maydanoz yayılır. Bu şekilde yeme­ğin dibi tutmaz ve lezzetli olur. Tencere­ye konan patlıcanlara tuz ve domates suyu ilâve edilerek orta ısıda bir ocakta pişi­rilir. Üzerine maydanoz serpilerek servisi yapılır. Patlıcanlar arasına limon dilim­leri konur.

Patlıcan ve biber dolmalarında doma­tes ve maydanoz bol olmalıdır.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here