MALZEMELER :
- 3 adet tatlımsı kırmızı soğan,
- 2 adet domates,
- 2 çorba kaşığı margarin,
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı veya mısırözü yağı,
- 2 çorba kaşığı un,
- 5 bardak baharatlı sığır eti suyu,
- 2 su bardağı kırmızı şarap,
- tuz ve karabiber, 2 adet yumurtanın sarısı,
- 6 yemek kaşığı kanyak
- ve servis anı için rendelenmiş kaşar peyniri.
YUMURTALI KANYAK ÇORBASI HAZIRLANIŞ :
Soğanları incecik dilimleyiniz. Domateslerin kabuğunu soyup iri parçalar halinde doğrayınız. Margarini zeytin veya mısırözü yağı ile birlikte geniş bir tavada eritiniz. Soğan ve domatesi ilave edip tavanın ağzını kapayınız. Hafif ateşte 5 dakika süreyle yavaşça ve arada bir tavayı sallayarak pişiriniz. Unu içine karıştırıp yediriniz. Azar azar karıştırarak kırmızı şarabı yediriniz ve sonra aynı şekilde sığır eti suyunu yediriniz. İstediğiniz miktarda tuz ve biber ilave ediniz. Kaynayıncaya kadar pişiriniz sonra ateşi kısınız ve tencereyi bir kapakla örtünüz. Hafif ateşte yavaşça 20 ile 25 dakika süreyle soğanlar yumuşayıp erimeye başlayıncaya kadar pişiriniz. Tavayı ateşin üstünden alınız ve biraz soğutmaya bırakınız. Mikserde veya süzgeçten geçirip püre şekline gelinceye kadar işleyiniz. Çorbayı temizlenen tencereye tekrar koyunuz ve hafifçe ısıtınız. Bu arada yumurta sarılarını ve konyağı bir kaseye koyunuz ve beraberce çırpınız. Sıcak çorbadan birazını yumurta ve kanyak karışımı üstüne dökünüz. İyi karışması için iyice çırpınız ve sonra hepsini çorbanın içine azar azar yavaşça dökerek ve karıştırarak yediriniz. Çorba kaselerine servis yapıp rende peynir ile birlikte ikram ediniz.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder