Yumurtali Kanyak Corbasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Ekim 2013 Pazar

Yumurtali Kanyak Corbasi Tarifi

yumurtalı kanyak çorbası
MALZEMELER : 

  • 3 adet tatlımsı kırmızı soğan, 
  • 2 adet domates, 
  • 2 çorba kaşığı margarin, 
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı veya mısırözü yağı, 
  • 2 çorba kaşığı un,
  • 5 bardak baharatlı sığır eti suyu, 
  • 2 su bardağı kırmızı şarap, 
  • tuz ve karabiber, 2 adet yumurtanın sarısı,
  • 6 yemek kaşığı kanyak
  •  ve servis anı için rendelenmiş kaşar peyniri.


YUMURTALI KANYAK ÇORBASI HAZIRLANIŞ :
Soğanları incecik dilimleyiniz. Domateslerin kabuğunu soyup iri parçalar halinde doğrayınız. Margarini zeytin veya mısırözü yağı ile birlikte ge­niş bir tavada eritiniz. Soğan ve domatesi ilave edip tavanın ağzını kapayınız. Hafif ateşte 5 dakika sü­reyle yavaşça ve arada bir tavayı sallayarak pişi­riniz. Unu içine karıştırıp yediriniz. Azar azar ka­rıştırarak kırmızı şarabı yediriniz ve sonra aynı şe­kilde sığır eti suyunu yediriniz. İstediğiniz miktar­da tuz ve biber ilave ediniz. Kaynayıncaya kadar pişiriniz sonra ateşi kısınız ve tencereyi bir kapakla örtünüz. Hafif ateşte yavaşça 20 ile 25 dakika sü­reyle soğanlar yumuşayıp erimeye başlayıncaya kadar pişiriniz. Tavayı ateşin üstünden alınız ve bi­raz soğutmaya bırakınız. Mikserde veya süzgeçten geçirip püre şekline gelinceye kadar işleyiniz. Çor­bayı temizlenen tencereye tekrar koyunuz ve hafif­çe ısıtınız. Bu arada yumurta sarılarını ve konyağı bir kaseye koyunuz ve beraberce çırpınız. Sıcak çorbadan birazını yumurta ve kanyak karışımı üs­tüne dökünüz. İyi karışması için iyice çırpınız ve sonra hepsini çorbanın içine azar azar yavaşça dökerek ve karıştırarak yediriniz. Çorba kaseleri­ne servis yapıp rende peynir ile birlikte ikram edi­niz.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here