Kremali Sebze Corbasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Ekim 2013 Pazar

Kremali Sebze Corbasi Tarifi

kremalı sebze çorbası

MALZEMELER : 

  • 1 adet küçük boy lahana, 
  • 2 adet havuç, 
  • 2 adet iri patates, 
  • 2 adet pırasa, 
  • 1 diş sarımsak, 
  • 1 adet şalgam, 
  • 1 çorba kaşığı margarin, 
  • 1 çay bardağı dolusu krema.


KREMALI SEBZE ÇORBASI HAZIRLANIŞI : 
Pırasaların yeşil kısımlarını, havuçları, patatesleri, şal­gamı iri iri doğrayıp 6 su bardağı su ile kaynatın, kaynatma işlemini 1 saat sürdürün. Bu zaman zarfında küçük küçük ince ince doğradığınız lahanaları kaynar su içinde bekleti­niz. Yumuşayan lahanaları 1 saat sonra tencereye ilave edin, bir diş sarmısağı da koyarak tekrar bütün malzemeyi 25 dakika kaynatın. Yemeği ocaktan indirdikten sonra süzgeç­ten geçirin, püre haline gelen bu karışımı krema ve marga­rin ile karıştırıp servis yapın, arzu ederseniz, çorbanın üze­rini kızartılmış ekmek parçaları ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here