MALZEMELER :
- 1 adet küçük boy lahana,
- 2 adet havuç,
- 2 adet iri patates,
- 2 adet pırasa,
- 1 diş sarımsak,
- 1 adet şalgam,
- 1 çorba kaşığı margarin,
- 1 çay bardağı dolusu krema.
KREMALI SEBZE ÇORBASI HAZIRLANIŞI :
Pırasaların yeşil kısımlarını, havuçları, patatesleri, şalgamı iri iri doğrayıp 6 su bardağı su ile kaynatın, kaynatma işlemini 1 saat sürdürün. Bu zaman zarfında küçük küçük ince ince doğradığınız lahanaları kaynar su içinde bekletiniz. Yumuşayan lahanaları 1 saat sonra tencereye ilave edin, bir diş sarmısağı da koyarak tekrar bütün malzemeyi 25 dakika kaynatın. Yemeği ocaktan indirdikten sonra süzgeçten geçirin, püre haline gelen bu karışımı krema ve margarin ile karıştırıp servis yapın, arzu ederseniz, çorbanın üzerini kızartılmış ekmek parçaları ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder