Tereli Patates Corbasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Ekim 2013 Pazar

Tereli Patates Corbasi Tarifi

tereli patates çorbası

MALZEMELER : 

  • 1 ufak soğan, 
  • 2 demet tere, 
  • 4 adet patates, 
  • 2.5 çorba kaşığı tereyağı ve margarin, 
  • 2 su bardağı süt, 
  • 2 su bardağı baharatlı tavuk suyu, 
  • tuz ve karabiber 
  • ve ser­vis anında tuzlanmış beyaz badem taneleri.


TERELİ PATATES ÇORBASI HAZIRLANIŞI : 
Soğanı soyup incecik doğrayınız. Tereleri de in­cecik kıyınız, Birkaç yaprak da bütün olarak ayırı­nız. (Süsleme için kullanacaksınız). Patatesleri soyup küçük kuşbaşı doğrayınız. Tereyağ veya margarini tavada eritiniz. Soğan ve tereler ilave ediniz. Tavanın ağzım sıkıca kapayınız ve hafif ateşte yavaşça 5 da­kika süreyle malzemeyi kavurunuz. Bu arada tavayı sallamayı ihmal etmeyiniz. Sütü, tavuk suyunu ve ar­zuya göre tuz ve biberi karıştırarak malzemeye yedi­riniz ve sonra patatesleri içine i te ve ediniz. Devamlı karıştırarak kaynayıncaya kadar pişiriniz. Ateşi iyi­ce hafifletiniz, Patatesler yumuşayıncaya kadar, tah­minen 20. dak. kadar yemeği ocakta tutunuz. Ara­da bir de karıştırmayı ihmal etmeyiniz. Tavayı ate­şin üstünden alıp azıcık soğumaya bırakınız. Çor­bayı püre şekline getirinceye kadar ya mikserde ya da süzgeçten geçirip eziniz. Yıkayıp, kuruladığınız tavaya çorbayı tekrar dökünüz ve yeniden ağır ateş­te ılıtınız. Tadına bakıp eksik olan tuz ve karabiberi ekiniz ve şayet çorba çok koyu olmuşsa karıştıra­rak süt ilave edip yediriniz. Isıtılmış çorba kase veya tabaklarına dökünüz ve üzerlerini ayırdığınız tere yaprakları ile süsleyiniz. Çok sıcak olarak servis ya­pınız ve istenilirse ayrı bir tabak içinde tuzlu beyaz madem ile birlikte ikram ediniz.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here