MALZEMELER :
- 1 ufak soğan,
- 2 demet tere,
- 4 adet patates,
- 2.5 çorba kaşığı tereyağı ve margarin,
- 2 su bardağı süt,
- 2 su bardağı baharatlı tavuk suyu,
- tuz ve karabiber
- ve servis anında tuzlanmış beyaz badem taneleri.
TERELİ PATATES ÇORBASI HAZIRLANIŞI :
Soğanı soyup incecik doğrayınız. Tereleri de incecik kıyınız, Birkaç yaprak da bütün olarak ayırınız. (Süsleme için kullanacaksınız). Patatesleri soyup küçük kuşbaşı doğrayınız. Tereyağ veya margarini tavada eritiniz. Soğan ve tereler ilave ediniz. Tavanın ağzım sıkıca kapayınız ve hafif ateşte yavaşça 5 dakika süreyle malzemeyi kavurunuz. Bu arada tavayı sallamayı ihmal etmeyiniz. Sütü, tavuk suyunu ve arzuya göre tuz ve biberi karıştırarak malzemeye yediriniz ve sonra patatesleri içine i te ve ediniz. Devamlı karıştırarak kaynayıncaya kadar pişiriniz. Ateşi iyice hafifletiniz, Patatesler yumuşayıncaya kadar, tahminen 20. dak. kadar yemeği ocakta tutunuz. Arada bir de karıştırmayı ihmal etmeyiniz. Tavayı ateşin üstünden alıp azıcık soğumaya bırakınız. Çorbayı püre şekline getirinceye kadar ya mikserde ya da süzgeçten geçirip eziniz. Yıkayıp, kuruladığınız tavaya çorbayı tekrar dökünüz ve yeniden ağır ateşte ılıtınız. Tadına bakıp eksik olan tuz ve karabiberi ekiniz ve şayet çorba çok koyu olmuşsa karıştırarak süt ilave edip yediriniz. Isıtılmış çorba kase veya tabaklarına dökünüz ve üzerlerini ayırdığınız tere yaprakları ile süsleyiniz. Çok sıcak olarak servis yapınız ve istenilirse ayrı bir tabak içinde tuzlu beyaz madem ile birlikte ikram ediniz.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder