Tereli Patates Corbasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

13 Ekim 2013 Pazar

demo-image

Tereli Patates Corbasi Tarifi

Responsive Ads Here
tereli-patates-corbasi-tarifi

MALZEMELER : 

  • 1 ufak soğan, 
  • 2 demet tere, 
  • 4 adet patates, 
  • 2.5 çorba kaşığı tereyağı ve margarin, 
  • 2 su bardağı süt, 
  • 2 su bardağı baharatlı tavuk suyu, 
  • tuz ve karabiber 
  • ve ser­vis anında tuzlanmış beyaz badem taneleri.


TERELİ PATATES ÇORBASI HAZIRLANIŞI : 
Soğanı soyup incecik doğrayınız. Tereleri de in­cecik kıyınız, Birkaç yaprak da bütün olarak ayırı­nız. (Süsleme için kullanacaksınız). Patatesleri soyup küçük kuşbaşı doğrayınız. Tereyağ veya margarini tavada eritiniz. Soğan ve tereler ilave ediniz. Tavanın ağzım sıkıca kapayınız ve hafif ateşte yavaşça 5 da­kika süreyle malzemeyi kavurunuz. Bu arada tavayı sallamayı ihmal etmeyiniz. Sütü, tavuk suyunu ve ar­zuya göre tuz ve biberi karıştırarak malzemeye yedi­riniz ve sonra patatesleri içine i te ve ediniz. Devamlı karıştırarak kaynayıncaya kadar pişiriniz. Ateşi iyi­ce hafifletiniz, Patatesler yumuşayıncaya kadar, tah­minen 20. dak. kadar yemeği ocakta tutunuz. Ara­da bir de karıştırmayı ihmal etmeyiniz. Tavayı ate­şin üstünden alıp azıcık soğumaya bırakınız. Çor­bayı püre şekline getirinceye kadar ya mikserde ya da süzgeçten geçirip eziniz. Yıkayıp, kuruladığınız tavaya çorbayı tekrar dökünüz ve yeniden ağır ateş­te ılıtınız. Tadına bakıp eksik olan tuz ve karabiberi ekiniz ve şayet çorba çok koyu olmuşsa karıştıra­rak süt ilave edip yediriniz. Isıtılmış çorba kase veya tabaklarına dökünüz ve üzerlerini ayırdığınız tere yaprakları ile süsleyiniz. Çok sıcak olarak servis ya­pınız ve istenilirse ayrı bir tabak içinde tuzlu beyaz madem ile birlikte ikram ediniz.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *