MALZEMELER :
- Küçük boyda biberler
- Soğan
- Tereyağı
- Mantar
- Sarımsak
- Kıyılmış maydanoz
- domates sosu
- Kızartma hamuru
FARKLI BİR BİBER KIZARTMASI HAZIRLANIŞI :
Küçük boyda biberler seçin. Izgara yapın, soyup çekirdeklerini çıkarın. İçine şu harcı doldurun: Soğan, tereyağında eritilmiş mantar, sarımsak ve kıyılmış maydanoz eklenmiş domatesli sosla karıştırılmış. Biberleri bir saat kadar yağ, limon suyu, tuz ve karabibere yatırın. Servisten biraz önce biberleri teker teker kızartma hamuruna batırın. Çok kızgın ateşte kızartın. Süzdürün, çok kuru tuz serpin, kağıt peçete üzerine dizin. Yanma kızarmış maydanoz koyup domates sosuyla beraber servis yapın.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder