TEREYAĞLI PATATES BÖREĞİ HAZIRLANIŞI :
Aynı zamanda tereyağlı patates böreği de denilmektedir.Sarı patatesleri ayıklayın, muntazam kaim silindirler elde edecek şekilde kesin. Bıçak veya özel rende ile incecik dilimleyin. Yıkayıp kurulayın. Bu işlem için kullanılan özel bir yağlanmış tencereye dizin. Patates dilimlerini verevine üst üste gelecek şekilde tencere dibine dizin. Üzerlerini yine patates dilimleri ile süsleyin. Her kata tuz, karabiber koyun ve üzerine tereyağı dökün. Tencerenin kapağını kapatın kızgın fırında 30-35 dakika pişirin. Her iki tarafının eşit kızarmasını sağlamak için 20 dakika sonra ters yüz edin. Böreği bir tencere kapağına ters çevirin, yağını süzün ve yuvarlak servis tabağına koyun.
Not: Özel kap bulunmadığı takdirde dibi çok düz olan normal bir tava da kullanılabilir.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder