Tereyagli Patates Boregi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

16 Ekim 2013 Çarşamba

Tereyagli Patates Boregi Tarifi

tereyağlı patates böreği
TEREYAĞLI PATATES BÖREĞİ HAZIRLANIŞI : 
Aynı zamanda tereyağlı patates böreği de denilmektedir.
Sarı patatesleri ayıklayın, muntazam kaim silindirler elde edecek şekilde kesin. Bıçak veya özel rende ile incecik dilimle­yin. Yıkayıp kurulayın. Bu işlem için kul­lanılan özel bir yağlanmış tencereye dizin. Patates dilimlerini verevine üst üste gele­cek şekilde tencere dibine dizin. Üzerle­rini yine patates dilimleri ile süsleyin. Her kata tuz, karabiber koyun ve üzerine tere­yağı dökün. Tencerenin kapağını kapatın kızgın fırında 30-35 dakika pişirin. Her iki tarafının eşit kızarmasını sağlamak için 20 dakika sonra ters yüz edin. Böreği bir ten­cere kapağına ters çevirin, yağını süzün ve yuvarlak servis tabağına koyun.

Not: Özel kap bulunmadığı takdirde dibi çok düz olan normal bir tava da kul­lanılabilir.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here