PATATES PÜRESİ HAZIRLANIŞI :
Soyulmuş patatesleri dört parçaya bölün ya da kalın dilimler halinde kesin. Tuzlu suda haşlayın. Süzün, fırında buharlaşmalarını sağlayın. Hemen kevgire koyun ve tahta havanla dikine vurarak onları püre haline getirin. Püreyi bir tencereye koyun. Kilo başına 2 kaşık taze tereyağ koyun ve ateş üzerinde karıştırın. Birkaç kaşık kaynar süt ilave ederek istenilen kıvama getirin. Tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırın. Servis tabağına alın.
KREMALI PATATES PÜRESİ
Yukardaki gibi hazırlanır. Süt yerine taze krema kullanılır.Not: Tereyağ konduğu andan itibaren pürenin kaynamaması gerekir. Eğer püre hazır olur olmaz servis yapılmayacaksa, benmaride sıcak tutulur. Ancak unutmamak gerekir ki püre taze olduğu sürece lezzetlidir.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder