Patates Puresi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

16 Ekim 2013 Çarşamba

Patates Puresi Tarifi

patates püresi
PATATES PÜRESİ HAZIRLANIŞI : 
Soyulmuş patatesleri dört parçaya bölün ya da kalın dilimler halinde kesin. Tuzlu su­da haşlayın. Süzün, fırında buharlaşmala­rını sağlayın. Hemen kevgire koyun ve tahta havanla dikine vurarak onları püre haline getirin. Püreyi bir tencereye koyun. Kilo başına 2 kaşık taze tereyağ koyun ve ateş üzerinde karıştırın. Birkaç kaşık kaynar süt ilave ederek istenilen kıvama getirin. Tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırın. Servis taba­ğına alın.

KREMALI PATATES PÜRESİ 
Yukardaki gibi hazırlanır. Süt yerine ta­ze krema kullanılır.
Not: Tereyağ konduğu andan itibaren pürenin kaynamaması gerekir. Eğer püre hazır olur olmaz servis yapılmayacaksa, ben­maride sıcak tutulur. Ancak unutmamak gerekir ki püre taze olduğu sürece lezzetli­dir.


Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here