Italyan Usulu Makarna Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

16 Ekim 2013 Çarşamba

Italyan Usulu Makarna Tarifi

İtalyan usulü makarna tarifi
İTALYAN USULÜ MAKARNA HAZIRLANIŞI : 
Litre başına 100 g. tuz hesaplayarak 2 buçuk litre kaynar suya 150 gr. uzunluğuna göre altı veya sekiz parçaya bölünmüş makarnaları atınız. Çok kaynar suda bir çeyrek haşlayınız, makarnalar fazla pişmemelidir, İtalyanların dediği gibi dişe göre olmalıdır. Birkaç daki­ka tencerenin kapağı açık bırakılarak hamur­ların şişmesi sağlanmalıdır.

Makarnaları süzünüz, sonra tekrar ten­cereye koyarak ateşin üstünde bir müddet tutun böylece kalan suyun buharlaşmasını sağlarsınız. Bu işlem makarna haşlanırken emdiği suyu geri vermesine yarıyacaktır.
Süzüp buharlaştırdıktan sonra 60 gr. peynir rendesi (gravyer ve par-mezan karışık), 60 gr. tereyağı (küçük par­çalara ayrılmış) ilâve edilir. Tuz ve rende­lenmiş hindistan cevizi katılır. Tencere bun­ların iyice karışması için sallanır. Tabağa tepeleme konur. Makarnaya tek cins peynir de katmak mümkündür fakat parmezan ve gravyer karışımı daha iyi netice verir. Pey­nir ve tereyağı miktarı zevke göre azaltılıp çoğaltılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here