İTALYAN USULÜ MAKARNA HAZIRLANIŞI :
Litre başına 100 g. tuz hesaplayarak 2 buçuk litre kaynar suya 150 gr. uzunluğuna göre altı veya sekiz parçaya bölünmüş makarnaları atınız. Çok kaynar suda bir çeyrek haşlayınız, makarnalar fazla pişmemelidir, İtalyanların dediği gibi dişe göre olmalıdır. Birkaç dakika tencerenin kapağı açık bırakılarak hamurların şişmesi sağlanmalıdır.Makarnaları süzünüz, sonra tekrar tencereye koyarak ateşin üstünde bir müddet tutun böylece kalan suyun buharlaşmasını sağlarsınız. Bu işlem makarna haşlanırken emdiği suyu geri vermesine yarıyacaktır.
Süzüp buharlaştırdıktan sonra 60 gr. peynir rendesi (gravyer ve par-mezan karışık), 60 gr. tereyağı (küçük parçalara ayrılmış) ilâve edilir. Tuz ve rendelenmiş hindistan cevizi katılır. Tencere bunların iyice karışması için sallanır. Tabağa tepeleme konur. Makarnaya tek cins peynir de katmak mümkündür fakat parmezan ve gravyer karışımı daha iyi netice verir. Peynir ve tereyağı miktarı zevke göre azaltılıp çoğaltılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder