MALZEMELER :
- 2 adet semiz pilici
- İnce jampon yağ dilimleri
- Beyaz şarap ile hazırlanmış buğulama suyu
- Füme dil
- Yer mantarı
- Bir miktar tereyağı
- Yumurta
- Bir miktar ekmek içi
- Yufka
ŞÖVALYE USULÜ SEMİZ PİLİCİ YAHNİSİ HAZIRLANIŞI :
2 adet semiz pilicin kanatlarını sap kemiğini üstünde bırakarak piliçlerde kesip ayırınız. Ayıklayıp temizledikten sonra ince jambon yağ dilimleriyle sarınız. Beyaz şarap ile hazırlanmış buğulama suyunda pişiriniz. Bahsi geçen 2 semiz pilicin file minyonlarını ayırıp kesiniz ve onları da ayıklayıp temizledikten sonra hafifçe yassılaştırınız ve füme dil ve yer mantarı ile sarınız ve her biri yüzük şeklinde olarak tereyağ ile yağlanmış bir tabağa yerleştiriniz (Fileminyonları en son olarak pişiriniz). Alışılmış şekilde semiz piliçlerin 4 butu, kanatları ve iskeletleri (bunların her biri ikişer parçaya bölüneceklerdir) ile yahniyi hazırlayınız. Butlar piştiğinde onları süzüp kurulayınız sonra yumurta ve ekmek içi ile pane yapıp durulanmış tereyağda kızartınız. İnce hamur içine (yufka) iskeletin parçalarını ve kanatları koyunuz. Yahninin suyu ile süzdükten sonra bunları kaplayınız. Sonra bu iskelet parçalarının üstüne pane olarak kızartmış olduğunuz butları yerleştiriniz ve beher butun arasına pilicin bir kanadını oturtunuz. Hepsinin üstüne de çabucak suda pişirmiş olduğunuz fileminyonları da yerleştiriniz. Servis yaparken yahniden kalan sos ve ona ilave edeceğiniz mantarı takdim ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder