Sovalye Usulu Semiz Pilici Yahnisi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

7 Ekim 2013 Pazartesi

Sovalye Usulu Semiz Pilici Yahnisi Tarifi

Şövalye usulü semiz pilici yahnisi

MALZEMELER : 
  • 2 adet semiz pilici
  • İnce jampon yağ dilimleri
  • Beyaz şarap ile hazırlanmış buğulama suyu
  • Füme dil
  • Yer mantarı
  • Bir miktar tereyağı
  • Yumurta
  • Bir miktar ekmek içi 
  • Yufka



ŞÖVALYE USULÜ SEMİZ PİLİCİ YAHNİSİ HAZIRLANIŞI : 

2 adet semiz pilicin kanatlarını sap kemiğini üstünde bırakarak piliçlerde kesip ayırınız. Ayıkla­yıp temizledikten sonra ince jambon yağ dilimleriy­le sarınız. Beyaz şarap ile hazırlanmış buğulama suyunda pişiriniz. Bahsi geçen 2 semiz pilicin file minyonlarını ayırıp kesiniz ve onları da ayıklayıp temizledikten sonra hafifçe yassılaştırınız ve füme dil ve yer mantarı ile sarınız ve her biri yüzük şek­linde olarak tereyağ ile yağlanmış bir tabağa yer­leştiriniz (Fileminyonları en son olarak pişiriniz). Alışılmış şekilde semiz piliçlerin 4 butu, kanatları ve iskeletleri (bunların her biri ikişer parçaya bölü­neceklerdir) ile yahniyi hazırlayınız. Butlar pişti­ğinde onları süzüp kurulayınız sonra yumurta ve ekmek içi ile pane yapıp durulanmış tereyağda kı­zartınız. İnce hamur içine (yufka) iskeletin parça­larını ve kanatları koyunuz. Yahninin suyu ile süz­dükten sonra bunları kaplayınız. Sonra bu iskelet parçalarının üstüne pane olarak kızartmış olduğu­nuz butları yerleştiriniz ve beher butun arasına pilicin bir kanadını oturtunuz. Hepsinin üstüne de çabucak suda pişirmiş olduğunuz fileminyonları da yerleştiriniz. Servis yaparken yahniden kalan sos ve ona ilave edeceğiniz mantarı takdim ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages