BURADA İKİ FARKLI TARİF VERİLECEKTİR!
MALZEMELER :
- Beyaz et suyu
- 8 adet tartölet
- Koyulaştırılmış kremalı tavuk suyu sosu ile bağlanmış kuzulu pilav
- Mantar
- Tatlı şarap
- Süprem Sosu
DÖMİDÖY USULÜ PİLİÇ HAZIRLANIŞI :
Beyaz et suyunda pilici haşlayınız. Etrafına garnitür olarak 8 adet tartölet koyunuz. Tartöletleri koyulaştırılmış kremalı tavuk suyu sosu ile bağlanmış kuzulu pilav ve mantarla doldurunuz. Beher tartöletin üstüne tatlı şarap ile pişmiş ve yer mantarları koyunuz. Sos Süprem (Şahane) ile kaplayınız.
MALZEMELER :
- 1 adeet piliç
- Tereyağı
- 1,5 bardak sebze suyu konsantresi ve harcı
- dilimlenmiş orta boyda yer mantarı
- Piliç et suyu (kendi et suyu) ile hazırlanmış ve dömi-glas sosu ile işlenmiş sos
- Kuzu uykuluğu veya koç yumurtası, yer mantarı ve mantarların kremalı sosla karıştırılmış bir kıyma karışımı
- 8 adet tartölet
- horoz böbreği
- horoz ibiği
- Sote yapılmış piliç ciğeri
DÖMİDÖY USULÜ PİLİÇ HAZIRLANIŞI :
Pilici tereyağda kızartınız. Biraz pişmiş duruma gelince pilici tavadan çıkarıp bir güvece yerleştiriniz ve 1,5 bardak sebze suyu konsantresi ve harcı ilave ediniz. Son anda dilimlenmiş orta boyda yer mantarını ilave ediniz. Kendi etsuyu ile hazırlanmış ve dömi-glas sosu ile işlenmiş sosun üzerine dökerek kaplayınız.
Semiz pilici, kuzu uykuluğu veya koç yumurtası ve yer mantarı ve mantarların kremalı sosla karıştırılmış bir kıyma karışımı ile doldurunuz suda pişiriniz. Etrafına 8 adet tartölet koyarak süsleyiniz. Bu tartöletleri horoz böbrek ve ibiği, sote yapılmış piliç ciğeri ile doldurunuz. Sonra beher tartöletin üstüne tereyağda ısıtılmış birer dilim yer mantarı koyunuz. Semiz pilicin kendi etsuyu ile ve beyaz şarap ilavesiyle ve dana etsuyu ekleyerek hazırlayacağınız sosla kaplayıp servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder