Domidoy Usulu Pilic Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

7 Ekim 2013 Pazartesi

Domidoy Usulu Pilic Tarifi

dömidoy usulü piliç tarifi

BURADA İKİ FARKLI TARİF VERİLECEKTİR!

MALZEMELER : 
  • Beyaz et suyu
  • 8 adet tartölet 
  • Koyulaştırılmış kremalı tavuk suyu sosu ile bağlanmış kuzulu pilav 
  • Mantar
  • Tatlı şarap
  • Süprem Sosu




DÖMİDÖY USULÜ PİLİÇ HAZIRLANIŞI :
Beyaz et suyunda pilici haşlayınız. Et­rafına garnitür olarak 8 adet tartölet koyunuz. Tartöletleri koyulaştırılmış kremalı tavuk suyu sosu ile bağlanmış kuzulu pilav ve mantarla doldurunuz. Beher tartöletin üstüne tatlı şarap ile pişmiş ve yer mantarları koyunuz. Sos Süprem (Şahane) ile kap­layınız.

MALZEMELER : 
  • 1 adeet piliç
  • Tereyağı
  • 1,5 bardak sebze suyu konsantresi ve harcı
  • dilimlenmiş orta boyda yer manta­rı
  • Piliç et suyu (kendi et suyu) ile hazırlanmış ve dömi-glas sosu ile işlenmiş sos
  • Kuzu uykuluğu veya koç yu­murtası, yer mantarı ve mantarların kremalı sosla karıştırılmış bir kıyma karışımı
  • 8 adet tartölet 
  • horoz böbreği
  • horoz ibiği
  • Sote yapılmış piliç ciğeri
DÖMİDÖY USULÜ PİLİÇ HAZIRLANIŞI : 

Pilici tereyağda kızartınız. Biraz pişmiş duruma gelince pilici tavadan çıkarıp bir güvece yerleştiriniz ve 1,5 bardak sebze suyu konsantresi ve harcı ilave ediniz. Son anda dilimlenmiş orta boyda yer manta­rını ilave ediniz. Kendi etsuyu ile hazırlanmış ve dömi-glas sosu ile işlenmiş sosun üzerine dökerek kaplayınız.
Semiz pilici, kuzu uykuluğu veya koç yu­murtası ve yer mantarı ve mantarların kremalı sosla karıştırılmış bir kıyma karışımı ile doldu­runuz suda pişiriniz. Etrafına 8 adet tartölet koya­rak süsleyiniz. Bu tartöletleri horoz böbrek ve ibiği, sote yapılmış piliç ciğeri ile doldurunuz. Sonra beher tartöletin üstüne tereyağda ısıtılmış birer dilim yer mantarı koyunuz. Semiz pilicin kendi etsuyu ile ve beyaz şarap ilavesiyle ve dana etsuyu ekleyerek hazırlayacağınız sosla kaplayıp servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages