Rus Usulu Kabak Dolmasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

15 Ekim 2013 Salı

Rus Usulu Kabak Dolmasi Tarifi

Rus usulü kabak dolması
RUS USULÜ KABAK DOLMASI HAZIRLANIŞI : 
Kabakları soyun, parçalara ayırın. İçi­ni boşaltın, kaynar sudan geçirin ve süzün. Öte tarafta şu harcı hazırlayın: Pirinci iyice haşlayın, süzün, soğuk suyla soğutup yeni­den süzün. Pirince yağlıca koyun kıyması, kıyılmış soğan, kıyılmış dereotu, 1 diş sarımsak, tuz ve karabiber katın, iyice karıştırın. Bu içle kabakları doldurun. Yağlanmış bir sahana yanyana yerleşti­rin. Domatesli et suyu ile ıslatın. Önce ateşte bir taşım kaynatın, sonra kapağını kapatıp hafif ısıdaki fırında pişirin. Pişerken sık sık kendi suyuyla ıslatın.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here