Nis Usulu Kabak Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

15 Ekim 2013 Salı

Nis Usulu Kabak Tarifi

nis usulu kabak
NİS USULÜ KABAK HAZIRLANIŞI : 
Kabakları uzunlamasına ikiye ayırın. Kenarlardan yarımşar cm içeriden daire şeklinde yarıklar yapın, orta kısmına 7-8 tane ufak yarıklar açın. Kabakları tuzla­yın ve bir bezin üzerine dizip sularını koyvermelerini bekleyin. Kurutun ve zeytin­yağında fazla kızartmadan hafifçe pişirin, süzün. Kabuğu parçalamadan kabakların dörtte üçünü boşaltın. Bu içi kıyın, bunun üçte ikisi kadar kaşar lapa  ve 1 kaşık dolusu koyuca domates ezmesi katın. Domates ezmesine çok az kıyılmış sarımsak konabilir. Bu harçla kabakları doldu­run. Hafif kubbe şekli verin ve çatalla düzeltin. Yağlanmış graten tabağına ka­bakları dizin. Galeta tozu serpin, hafif ateşteki fırında graten yapın. Son ânda birkaç kaşık dana özünü etrafına gezdi­rin. Kıyılmış maydanozla süsleyin.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here