NİS USULÜ KABAK HAZIRLANIŞI :
Kabakları uzunlamasına ikiye ayırın. Kenarlardan yarımşar cm içeriden daire şeklinde yarıklar yapın, orta kısmına 7-8 tane ufak yarıklar açın. Kabakları tuzlayın ve bir bezin üzerine dizip sularını koyvermelerini bekleyin. Kurutun ve zeytinyağında fazla kızartmadan hafifçe pişirin, süzün. Kabuğu parçalamadan kabakların dörtte üçünü boşaltın. Bu içi kıyın, bunun üçte ikisi kadar kaşar lapa ve 1 kaşık dolusu koyuca domates ezmesi katın. Domates ezmesine çok az kıyılmış sarımsak konabilir. Bu harçla kabakları doldurun. Hafif kubbe şekli verin ve çatalla düzeltin. Yağlanmış graten tabağına kabakları dizin. Galeta tozu serpin, hafif ateşteki fırında graten yapın. Son ânda birkaç kaşık dana özünü etrafına gezdirin. Kıyılmış maydanozla süsleyin.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder