Pavurya Corbasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Ekim 2013 Pazartesi

Pavurya Corbasi Tarifi

yengeç çorbası

MALZEMELER : 

  • Yarım kg. pavurya 
  • 2,5 çorba kaşığı margarin, 
  • 1 kahve fincanı un, 
  • 2 su bardağı balık su­yu, 
  • 1 su bardağı sek beyaz şarap, 
  • bir miktar (arnavut biberi) 
  • tuz, 
  • 1 su bardağı yağlı kremalı süt veya krema.



PAVURYA / YENGEÇ ÇORBASI HAZIRLANIŞI : 
Pavuryaları iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlu suda kaynatıp soğumaya bırakarak içlerinden etini çıkarıp ayıklayınız. Geniş bir tavada margarini eritiniz. Unu ilave edip hafif ateşte devamlı karıştı­rarak kavurunuz. Tavayı ateşin üstünden alıp azar azar yavaşça balık suyunu karıştırarak içindeki mal­zemeye yediriniz. Şarabı da ilave ediniz. Arnavut bi­beri ve arzuya göre tuzu katıp karıştırınız. Ağır ateş­te çorba koyulaşıncaya kadar pişiriniz. Pavurya etini içine koyup iyice dağılmasını ve karışmasını sağlayınız. İçine sütü veya kremayı karıştırıp yediri­niz ve ısıtınız. (Krema kullanırsanız çorbanın kay­namasına meydan vermeyiniz. Tavayı ateşin üstün­den alınız ve tadına bakıp eksik olan tuz ve biberi ilave ediniz. Sıcak olarak pavurya çorbası kaselerine servis yapınız, üzerlerine arnavut biberi ekiniz.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here