MALZEMELER :
- Yarım kg. pavurya
- 2,5 çorba kaşığı margarin,
- 1 kahve fincanı un,
- 2 su bardağı balık suyu,
- 1 su bardağı sek beyaz şarap,
- bir miktar (arnavut biberi)
- tuz,
- 1 su bardağı yağlı kremalı süt veya krema.
PAVURYA / YENGEÇ ÇORBASI HAZIRLANIŞI :
Pavuryaları iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlu suda kaynatıp soğumaya bırakarak içlerinden etini çıkarıp ayıklayınız. Geniş bir tavada margarini eritiniz. Unu ilave edip hafif ateşte devamlı karıştırarak kavurunuz. Tavayı ateşin üstünden alıp azar azar yavaşça balık suyunu karıştırarak içindeki malzemeye yediriniz. Şarabı da ilave ediniz. Arnavut biberi ve arzuya göre tuzu katıp karıştırınız. Ağır ateşte çorba koyulaşıncaya kadar pişiriniz. Pavurya etini içine koyup iyice dağılmasını ve karışmasını sağlayınız. İçine sütü veya kremayı karıştırıp yediriniz ve ısıtınız. (Krema kullanırsanız çorbanın kaynamasına meydan vermeyiniz. Tavayı ateşin üstünden alınız ve tadına bakıp eksik olan tuz ve biberi ilave ediniz. Sıcak olarak pavurya çorbası kaselerine servis yapınız, üzerlerine arnavut biberi ekiniz.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder