Pavurya Corbasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Ekim 2013 Pazartesi

Pavurya Corbasi Tarifi

yengeç çorbası

MALZEMELER : 

  • Yarım kg. pavurya 
  • 2,5 çorba kaşığı margarin, 
  • 1 kahve fincanı un, 
  • 2 su bardağı balık su­yu, 
  • 1 su bardağı sek beyaz şarap, 
  • bir miktar (arnavut biberi) 
  • tuz, 
  • 1 su bardağı yağlı kremalı süt veya krema.



PAVURYA / YENGEÇ ÇORBASI HAZIRLANIŞI : 
Pavuryaları iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlu suda kaynatıp soğumaya bırakarak içlerinden etini çıkarıp ayıklayınız. Geniş bir tavada margarini eritiniz. Unu ilave edip hafif ateşte devamlı karıştı­rarak kavurunuz. Tavayı ateşin üstünden alıp azar azar yavaşça balık suyunu karıştırarak içindeki mal­zemeye yediriniz. Şarabı da ilave ediniz. Arnavut bi­beri ve arzuya göre tuzu katıp karıştırınız. Ağır ateş­te çorba koyulaşıncaya kadar pişiriniz. Pavurya etini içine koyup iyice dağılmasını ve karışmasını sağlayınız. İçine sütü veya kremayı karıştırıp yediri­niz ve ısıtınız. (Krema kullanırsanız çorbanın kay­namasına meydan vermeyiniz. Tavayı ateşin üstün­den alınız ve tadına bakıp eksik olan tuz ve biberi ilave ediniz. Sıcak olarak pavurya çorbası kaselerine servis yapınız, üzerlerine arnavut biberi ekiniz.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages