MALZEMELER :
- 1 adet karnıbahar,
- 1 ufak soğan,
- 2 büyük patates,
- 2 çorba kaşığı dolusu tereyağı veya margarin,
- 2 su bardağı süt,
- 3 su bardağı,
- baharatlı tavuk suyu,
- bir çeyrek çay kaşığı muskat (ufak Hindistan cevizi) tozu,
- tuz ve karabiber,
- 1 su bardağı krema,
- servis anında kuşbaşı doğranmış kızartılmış tost ekmeği.
KREMALI KARNIBAHAR ÇORBASI TARİFİ :
Karnıbaharın çiçeklerini demet demet ayırınız, sonra iri parçalar halinde doğrayınız. Soğanı incecik kıyınız. Patatesleri soyup, kuşbaşı doğrayınız. Geniş bir tavada tereyağını veya margarini eritiniz. Hazırlanmış sebzeleri ilave ediniz. Tavanın ağzını örtünüz ve hafif ateşte 5 dakika süreyle arada bir tavayı sallayarak pişiriniz. Yavaşça sütü ilave ederek yediriniz ve karıştırarak et suyunu, muskat tozunu ve arzuya göre tuz ile karabiberi ilave ediniz. Kayna - yıncaya kadar pişiriniz sonra ateşi çok hafifletip tavanın ağzını tekrar sıkıca kapayınız. Hafif ateşte yavaşça 25 ile 30 dakika süreyle, arada bir karıştırarak karnıbahar ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tavayı ateşin üstünden alıp azıcık soğumaya bırakınız. Mikserde veya süzgeçten ezerek geçi rip, püre şekline gelinceye kadar işleyiniz. Çorbayı yıkanmış kurulanmış tavaya tekrar dökünüz ve kremayı içine karıştırıp yediriniz. Hafif ateşte tekrar ısıtınız. Ancak kaynamasına meydan vermeyiniz. Tavayı ateşin üstünden alıp tadına bakınız ve gerekirse tuz ve karabiber ile tatlandırınız. Isıtılmış çorba kaselerine veya tabaklarına dökünüz ve çok sıcak olarak kızartılmış tost ekmeği parçaların üstüne ilave ederek servis yapınız.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder