Kremali Karnibahar Corbasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Ekim 2013 Pazar

Kremali Karnibahar Corbasi Tarifi

kremalı karnıbahar çorbası
MALZEMELER : 

  • 1 adet karnıbahar, 
  • 1 ufak soğan, 
  • 2 büyük patates, 
  • 2 çorba kaşığı dolusu tereyağı veya margarin, 
  • 2 su bardağı süt, 
  • 3 su bardağı, 
  • baharatlı tavuk suyu, 
  • bir çeyrek çay kaşığı muskat (ufak Hin­distan cevizi) tozu, 
  • tuz ve karabiber, 
  • 1 su bardağı krema, 
  • servis anında kuşbaşı doğranmış kızartılmış tost ekmeği.
KREMALI KARNIBAHAR ÇORBASI TARİFİ : 
Karnıbaharın çiçeklerini demet demet ayırınız, sonra iri parçalar halinde doğrayınız. Soğanı incecik kıyınız. Patatesleri soyup, kuşbaşı doğrayınız. Geniş bir tavada tereyağını veya margarini eritiniz. Hazır­lanmış sebzeleri ilave ediniz. Tavanın ağzını örtünüz ve hafif ateşte 5 dakika süreyle arada bir tavayı sallayarak pişiriniz. Yavaşça sütü ilave ederek yediri­niz ve karıştırarak et suyunu, muskat tozunu ve arzuya göre tuz ile karabiberi ilave ediniz. Kayna - yıncaya kadar pişiriniz sonra ateşi çok hafifletip tavanın ağzını tekrar sıkıca kapayınız. Hafif ateşte yavaşça 25 ile 30 dakika süreyle, arada bir karıştı­rarak karnıbahar ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tavayı ateşin üstünden alıp azıcık soğuma­ya bırakınız. Mikserde veya süzgeçten ezerek geçi rip, püre şekline gelinceye kadar işleyiniz. Çorbayı yıkanmış kurulanmış tavaya tekrar dökünüz ve kremayı içine karıştırıp yediriniz. Hafif ateşte tek­rar ısıtınız. Ancak kaynamasına meydan vermeyiniz. Tavayı ateşin üstünden alıp tadına bakınız ve gere­kirse tuz ve karabiber ile tatlandırınız. Isıtılmış çor­ba kaselerine veya tabaklarına dökünüz ve çok sıcak olarak kızartılmış tost ekmeği parçaların üstüne ila­ve ederek servis yapınız.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here