Kremali Karnibahar Corbasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

13 Ekim 2013 Pazar

demo-image

Kremali Karnibahar Corbasi Tarifi

Responsive Ads Here
celebromantic-blogspot-com-corba-tarifleri-kremali-karnibahar-corbasi-tarifi
MALZEMELER : 

  • 1 adet karnıbahar, 
  • 1 ufak soğan, 
  • 2 büyük patates, 
  • 2 çorba kaşığı dolusu tereyağı veya margarin, 
  • 2 su bardağı süt, 
  • 3 su bardağı, 
  • baharatlı tavuk suyu, 
  • bir çeyrek çay kaşığı muskat (ufak Hin­distan cevizi) tozu, 
  • tuz ve karabiber, 
  • 1 su bardağı krema, 
  • servis anında kuşbaşı doğranmış kızartılmış tost ekmeği.
KREMALI KARNIBAHAR ÇORBASI TARİFİ : 
Karnıbaharın çiçeklerini demet demet ayırınız, sonra iri parçalar halinde doğrayınız. Soğanı incecik kıyınız. Patatesleri soyup, kuşbaşı doğrayınız. Geniş bir tavada tereyağını veya margarini eritiniz. Hazır­lanmış sebzeleri ilave ediniz. Tavanın ağzını örtünüz ve hafif ateşte 5 dakika süreyle arada bir tavayı sallayarak pişiriniz. Yavaşça sütü ilave ederek yediri­niz ve karıştırarak et suyunu, muskat tozunu ve arzuya göre tuz ile karabiberi ilave ediniz. Kayna - yıncaya kadar pişiriniz sonra ateşi çok hafifletip tavanın ağzını tekrar sıkıca kapayınız. Hafif ateşte yavaşça 25 ile 30 dakika süreyle, arada bir karıştı­rarak karnıbahar ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tavayı ateşin üstünden alıp azıcık soğuma­ya bırakınız. Mikserde veya süzgeçten ezerek geçi rip, püre şekline gelinceye kadar işleyiniz. Çorbayı yıkanmış kurulanmış tavaya tekrar dökünüz ve kremayı içine karıştırıp yediriniz. Hafif ateşte tek­rar ısıtınız. Ancak kaynamasına meydan vermeyiniz. Tavayı ateşin üstünden alıp tadına bakınız ve gere­kirse tuz ve karabiber ile tatlandırınız. Isıtılmış çor­ba kaselerine veya tabaklarına dökünüz ve çok sıcak olarak kızartılmış tost ekmeği parçaların üstüne ila­ve ederek servis yapınız.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *