MALZEMELER :
- 1 su bardağı dolusu kurufasulya,
- 1 büyük soğan,
- birkaç kereviz sapı veya yaprağı,
- 1 diş sarımsak,
- 2 adet havuç,
- 2 adet kabak,
- 2 patates,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya başka likit yağı (ayçiçeği, mısırözü).
İTALYAN SEBZE ÇORBASI HAZIRLANIŞI :
Kuru fasulyeleri bir tasa koyun içine su doldurun ve sabaha kadar su içinde bekletin. Soğanı soyup incecik doğrayınız. Kerevizi kıyınız. 1 diş sarımsağı soyup eziniz. Havuçları soyup rendeleyiniz. Kabakları temizleyip incecik dilimler halinde kesiniz. Patatesleri koyup küçük kuşbaşı doğrayınız. Kuru fasulyenin suyunu süzünüz. Geniş bir tavada yağı ısıtınız. Soğanı, kerevizi ve sarmısağı ilave edip 5 dakika kadar hafifçe renkleninceye kadar kızartınız. Diğer hazırlanmış sebzeleri ilave ediniz, kuru fasulyeyi, domatesleri ve tavuk suyunu da ekleyiniz. İyice karıştırarak kaynaymcaya kadar pişiriniz. Ateşi kısınız baharlı otlar demetini tuz ve karabiberi ilave ediniz ve tavayı bir kapak ile örtünüz hafif ateş üstünde birbuçuk veya iki saat süreyle fasulyeler ve diğer sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Baharlı otlar demedini çıkarınız. Çorbaya yeşil fasulye ile bezelyeleri haşlayıp ilave ediniz. 5 dakika da bu son ilave edilen malzemelerle çorbayı kaynattıktan sonra ocağı söndürünüz. Tadına bakıp eksik olan tuzu ve karabiberi arzuya göre ilave ediniz. Çorbayı kaselere koyup rendelenmiş kaşar peynirinden üstlerine serperek servis yapınız. Grisini veya etimek dilimlerini ayrı olarak aynı anda servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder