Italyan Sebze Corbasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Ekim 2013 Pazartesi

Italyan Sebze Corbasi Tarifi

İtalyan sebze çorbası

MALZEMELER : 

  • 1 su bardağı dolusu kurufasulya,
  • 1 büyük soğan, 
  • birkaç kereviz sapı veya yaprağı, 
  • 1 diş sarımsak, 
  • 2 adet havuç, 
  • 2 adet kabak, 
  • 2 patates,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya başka likit yağı (ayçiçeği, mısırözü). 

  • Yarım kg. domates ezmesi, 
  • 5 bardak tavuk suyu, 
  • 1 baharatlı otlar demeti, 
  • tuz ve karabiber, 
  • 100 gram haşlanmış yeşil fasulye, 1
  • 00 gram bezelye konservesi veya haşlanmış taze bezelye. 
  • Servis yapılınca: Kaşar peyniri rendesi, kızartılmış ekmek parçaları.


  • İTALYAN SEBZE ÇORBASI HAZIRLANIŞI : 
    Kuru fasulyeleri bir tasa koyun içine su doldurun ve sabaha kadar su içinde bekletin. Soğanı so­yup incecik doğrayınız. Kerevizi kıyınız. 1 diş sarımsağı soyup eziniz. Havuçları soyup rendeleyiniz. Kabakları temizleyip incecik dilimler halinde kesi­niz. Patatesleri koyup küçük kuşbaşı doğrayınız. Kuru fasulyenin suyunu süzünüz. Geniş bir tavada yağı ısıtınız. Soğanı, kerevizi ve sarmısağı ilave edip 5 dakika kadar hafifçe renkleninceye kadar kızar­tınız. Diğer hazırlanmış sebzeleri ilave ediniz, kuru fasulyeyi, domatesleri ve tavuk suyunu da ekleyiniz. İyice karıştırarak kaynaymcaya kadar pişiriniz. Ateşi kısınız baharlı otlar demetini tuz ve karabiberi ilave ediniz ve tavayı bir kapak ile örtünüz hafif ateş üstünde birbuçuk veya iki saat süreyle fasulye­ler ve diğer sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Baharlı otlar demedini çıkarınız. Çorbaya yeşil fasulye ile bezelyeleri haşlayıp ilave ediniz. 5 dakika da bu son ilave edilen malzemelerle çorbayı kaynat­tıktan sonra ocağı söndürünüz. Tadına bakıp eksik olan tuzu ve karabiberi arzuya göre ilave ediniz. Çorbayı kaselere koyup rendelenmiş kaşar peyni­rinden üstlerine serperek servis yapınız. Grisini ve­ya etimek dilimlerini ayrı olarak aynı anda servis yapabilirsiniz.
    Afiyet Olsun..

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Post Bottom Ad

    Responsive Ads Here

    Pages