MALZEMELER :
- Dana pirzola
- Tuz
- Kırmızı biber
- Tereyağı
- 1 kaşık doğranmış soğan
- Dana et suyu (kendi et suyu)
- Beyaz şarap
- Krema
- Tereyağı
MACAR USULÜ DANA PİRZOLA HAZIRLANIŞI :
Dana pirzolasını tuzlayıp kırmızı biber ile tadlandırınız. Tereyağda sote yapınız. İki taraftan da iyi kızarmış duruma gelince tavanın içine bolca bir kaşık doğranmış soğan koyunuz. Soğan daha önceden paprika (kırmızı acı biber) ile tadlaııdırılmış ve tereyağda erimiş olmalıdır.Tavanın ağzını örtünüz ve hafif ateşte yavaşça pişiriniz. Sonra pirzolayı süzünüz ve sonrasında servis tabağına yerleştiriniz. Kendi et suyunu beyaz şarapla ılıtınız ve krema ile ıslatıp koyulaştırınız ve tereyağ ilave ediniz. Bu sosla pirzolaları kaplayınız.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder