Macar Usulu Dana Pirzola Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

12 Ekim 2013 Cumartesi

Macar Usulu Dana Pirzola Tarifi

Macar usulü dana pirzola
MALZEMELER : 
  • Dana pirzola
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Tereyağı
  • 1 kaşık doğranmış soğan
  • Dana et suyu (kendi et suyu)
  • Beyaz şarap
  • Krema
  • Tereyağı


MACAR USULÜ DANA PİRZOLA HAZIRLANIŞI : 
Dana pirzolasını tuzlayıp kırmızı bi­ber ile tadlandırınız. Tereyağda sote ya­pınız. İki taraftan da iyi kızarmış duruma gelince tavanın içine bolca bir kaşık doğ­ranmış soğan koyunuz. Soğan daha ön­ceden paprika (kırmızı acı biber) ile tadlaııdırılmış ve tereyağda erimiş olmalıdır.

Tavanın ağzını örtünüz ve hafif ateşte yavaşça pişiriniz. Sonra pirzolayı süzünüz ve sonrasında servis tabağına yerleştiriniz. Kendi et suyunu beyaz şarapla ılıtınız ve krema ile ıslatıp koyulaştırınız ve tereyağ ilave ediniz. Bu sosla pirzolaları kaplayınız.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here