MALZEMELER :
- Dana pirzola
- Kaz yağı
- Yarım kaşık doğranmış soğan
- Bir kaşık ufak kuşbaşı doğranmış çiğ jambon
- 12 adet çekirdeği çıkarılmış yeşil zeytin
- 1 diş kıyılmış sarımsak
- 1 adet patates
LANGUEDOC USULÜ DANA PİRZOLA HAZIRLANIŞI :
Dana pirzolasını kaz yağında sote yapınız. Her iki tarafı kızarmış duruma gelince tavaya yarım kaşık doğranmış soğan ve bir kaşık ufak kuşbaşı doğranmış çiğ jambon ilave ediniz. Hepsini beraber hafif ateşte yavaşça pişiriniz. Son anda 12 adet çekirdeği çıkarılmış ve aklanmış (kaynar suya batırılıp çıkarılmış) yeşil zeytin ve bir diş kıyılmış sarımsak ilave ediniz. Pirzolayı yuvarlak bir servis tabağına yerleştiriniz ve etrafını garnitür olarak diş şeklinde kesilmiş ve kızartılmış patates ile süsleyiniz. Sos ile zeytinleri üstüne dökünüz ve servisi yapınız.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder