Languedoc Usulu Dana Pirzola Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

12 Ekim 2013 Cumartesi

Languedoc Usulu Dana Pirzola Tarifi

Languedoc usulü dana pirzola



MALZEMELER : 
  • Dana pirzola
  • Kaz yağı
  • Yarım kaşık doğranmış soğan
  • Bir kaşık ufak kuşbaşı doğran­mış çiğ jambon
  • 12 adet çekirdeği çıkarılmış yeşil zeytin
  • 1 diş kıyılmış sarımsak
  • 1 adet patates






LANGUEDOC USULÜ DANA PİRZOLA HAZIRLANIŞI : 
Dana pirzolasını kaz yağında sote yapınız. Her iki tarafı kızarmış duruma gelince tavaya yarım kaşık doğranmış soğan ve bir kaşık ufak kuşbaşı doğran­mış çiğ jambon ilave ediniz. Hepsini bera­ber hafif ateşte yavaşça pişiriniz. Son anda 12 adet çekirdeği çıkarılmış ve ak­lanmış (kaynar suya batırılıp çıkarılmış) yeşil zeytin ve bir diş kıyılmış sarımsak ilave ediniz. Pirzolayı yuvarlak bir servis tabağına yerleştiriniz ve etrafını garnitür olarak diş şeklinde kesilmiş ve kızartılmış patates ile süsleyiniz. Sos ile zeytinleri üstüne dökünüz ve servisi yapınız.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here