Grimod De La Reyniere Usulu Dana Pirzola Kiymasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

12 Ekim 2013 Cumartesi

Grimod De La Reyniere Usulu Dana Pirzola Kiymasi Tarifi

Grimod De Le Reyniere Usulü Dana Pirzola kıyması


MALZEMELER :

  • Dana eti pirzolasından çekilmiş kıyma
  • Süt
  • Ekmek içi 
  • Kıyılmış domalan yer mantarı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bir tutam muskat
  • Tereyağı
  • Kuşkonmaz uçları
  • Dana et suyu konsantresi (kendi et suyu)




GRIMOD DE LA REYNIERE USULÜ DANA PİRZOLA KIYMASI HAZIRLANIŞI : 
Bir adet dana pirzolanın etini kıyma yapınız ve bu kıymaya kendi ağırlığının üçte biri kadar süte batırılmış ve sonra sı­kılmış ekmek içi ilave ediniz. Yine bu karışıma ufak bir kaşık kıyılmış domalan

yer mantarı ekleyiniz ve tuzlayıp karabiber ve bir tutam muskat ekiniz. Bu kıyma karışımını yoğurup tekrar pirzola şeklinde, şekillendirin ve pirzola kemiğine yerleştiriniz. Sonra İngiliz usulü pane yapınız. Servis tabağına yerleştiriniz. Terevağı ile pişirilmiş kuşkonmaz uçları ile süsleyi­niz. Etrafını da koyulaştırılmış dana et suyu konsantresi ile süsleyiniz üzerine kızgın tereyağı gezdiriniz ve servisi yapınız.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here