MALZEMELER :
- Piliç
- Tereyağı
- 2 adet soğan
- 2 kaşık sirke
- Dana eti suyu konsantresi
- Dömiglas sosu
- 1 demet doğranmış maydanoz
LYON USULÜ PİLİÇ SOTE HAZIRLANIŞI :
Pilici koyu olarak tereyağda sote yapınız ve yarı pişmiş vaziyete gelince 2 adet büyük incecik kıyılmış ve tereyağda sote edilmiş soğan ilave ediniz. Hepsini beraber pişirmeyi tamamlayınız. 2 kaşık sirke ile ılıtınız ve koyulaştırıp 2 bardak bağlanmış koyulaştırılmış dana eti suyu konsantresi veya dömiglas sosu ile ıslatınız. Pilici servis tabağına yerleştiriniz ve sosu ile kaplayınız. Üzerine doğranmış maydanoz serpiniz ve servisi yapınız.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder