Kumes Hayvanlari Suflesi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

6 Ekim 2013 Pazar

Kumes Hayvanlari Suflesi

kümes hayvanları suflesi, kanatlı hayvan suflesi, tavuk suflesi


MALZEMELER :

  • Çiğ kümes hayvanı eti
  • 1 kilo dolmalık har ( bu harç kümes hayvanı eti ile hazırlanır)
  • 5 adet yumurta akı
  • Bir miktar tereyağı
  • Soğuk beşamel sosu
  • Tuz, Karabiber



KÜMES HAYVANLARI SUFLESİNİN HAZIRLANIŞI :
Bu yemek çeşidi aşağıda gösterildiği şekilde ha­zırlanır! Kümes hayvanının çiğ etiyle. Bir kilo dol­malık içi muslin harcı (kümes hayvanı etinden hazır­lanmış olarak) hazırlayınız. Bu harca iyice çırpılmış ve köpük hali­ne getirilmiş 5 adet yumurta akı ilave ediniz. Önce­den tereyağı ile yağlanmış bir sufle kabına dökünüz ve fırında hafif ateşte 35 ile 40 dakika arası pişiri­niz.
Kümes hayvanının pişmiş etiyle: Kümes hayvanı­nın pişmiş etini havanda iyice incelinceye kadar dö­vünüz ve örneğin 500 gram pişmiş et için 6 kaşık so­ğuk, iyi koyulaşmış beşamel sosu ilave ediniz. Döv­meye devam ederek tuz ve karabiber ekiniz ve iyi­ce parçalanıp, eriyince bu karışımı süzgeçten geçi­riniz. Sonra bu püre halindeki karışımı ısıtınız, 2 çorba kaşığı tereyağı ve 5 adet yumurtanın sarısını ilave ediniz. Son anda önceden iyice çırpılmış ve kö­püklü krema haline gelen 5 adet yumurtanın aklarını da ilave ediniz. Sonra bu karışımı önceden tereyağı ile yağlanmış bir sufle kabına koyarak hafif ateşte fırında pişiriniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages