MALZEMELER :
- Çiğ kümes hayvanı eti
- 1 kilo dolmalık har ( bu harç kümes hayvanı eti ile hazırlanır)
- 5 adet yumurta akı
- Bir miktar tereyağı
- Soğuk beşamel sosu
- Tuz, Karabiber
KÜMES HAYVANLARI SUFLESİNİN HAZIRLANIŞI :
Bu yemek çeşidi aşağıda gösterildiği şekilde hazırlanır! Kümes hayvanının çiğ etiyle. Bir kilo dolmalık içi muslin harcı (kümes hayvanı etinden hazırlanmış olarak) hazırlayınız. Bu harca iyice çırpılmış ve köpük haline getirilmiş 5 adet yumurta akı ilave ediniz. Önceden tereyağı ile yağlanmış bir sufle kabına dökünüz ve fırında hafif ateşte 35 ile 40 dakika arası pişiriniz.
Kümes hayvanının pişmiş etiyle: Kümes hayvanının pişmiş etini havanda iyice incelinceye kadar dövünüz ve örneğin 500 gram pişmiş et için 6 kaşık soğuk, iyi koyulaşmış beşamel sosu ilave ediniz. Dövmeye devam ederek tuz ve karabiber ekiniz ve iyice parçalanıp, eriyince bu karışımı süzgeçten geçiriniz. Sonra bu püre halindeki karışımı ısıtınız, 2 çorba kaşığı tereyağı ve 5 adet yumurtanın sarısını ilave ediniz. Son anda önceden iyice çırpılmış ve köpüklü krema haline gelen 5 adet yumurtanın aklarını da ilave ediniz. Sonra bu karışımı önceden tereyağı ile yağlanmış bir sufle kabına koyarak hafif ateşte fırında pişiriniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder