Kumes Hayvanlari Suflesi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

6 Ekim 2013 Pazar

Kumes Hayvanlari Suflesi

kümes hayvanları suflesi, kanatlı hayvan suflesi, tavuk suflesi


MALZEMELER :

  • Çiğ kümes hayvanı eti
  • 1 kilo dolmalık har ( bu harç kümes hayvanı eti ile hazırlanır)
  • 5 adet yumurta akı
  • Bir miktar tereyağı
  • Soğuk beşamel sosu
  • Tuz, Karabiber



KÜMES HAYVANLARI SUFLESİNİN HAZIRLANIŞI :
Bu yemek çeşidi aşağıda gösterildiği şekilde ha­zırlanır! Kümes hayvanının çiğ etiyle. Bir kilo dol­malık içi muslin harcı (kümes hayvanı etinden hazır­lanmış olarak) hazırlayınız. Bu harca iyice çırpılmış ve köpük hali­ne getirilmiş 5 adet yumurta akı ilave ediniz. Önce­den tereyağı ile yağlanmış bir sufle kabına dökünüz ve fırında hafif ateşte 35 ile 40 dakika arası pişiri­niz.
Kümes hayvanının pişmiş etiyle: Kümes hayvanı­nın pişmiş etini havanda iyice incelinceye kadar dö­vünüz ve örneğin 500 gram pişmiş et için 6 kaşık so­ğuk, iyi koyulaşmış beşamel sosu ilave ediniz. Döv­meye devam ederek tuz ve karabiber ekiniz ve iyi­ce parçalanıp, eriyince bu karışımı süzgeçten geçi­riniz. Sonra bu püre halindeki karışımı ısıtınız, 2 çorba kaşığı tereyağı ve 5 adet yumurtanın sarısını ilave ediniz. Son anda önceden iyice çırpılmış ve kö­püklü krema haline gelen 5 adet yumurtanın aklarını da ilave ediniz. Sonra bu karışımı önceden tereyağı ile yağlanmış bir sufle kabına koyarak hafif ateşte fırında pişiriniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here