Kremali Sante Corbasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Ekim 2013 Pazar

Kremali Sante Corbasi Tarifi

MALZEMELER : 
  • 2 veya 3 adet pırasa, 
  • 1/2 kg. patates, 
  • 2 kahve fincanı mar­garin, 
  • 1 çay bardağı soğuk krema, 
  • 1 çorb. kaş. ince kıyıl­mış maydanoz, 
  • 4-5 yaprak kuzu kulağı, 
  • Bir miktar süt, tuz ve su, 
  • Kızarmış ekmek.

KREMALI SANTE ÇORBASI HAZIRLANIŞI : 
Pırasaların beyaz kısımlarını ince ince doğrayıp bir mik­tar yağda renkleri dönünceye kadar kavurun. (Res. 1) Sonra patatesleri dörde bölüp, iri parçalar halinde tencereye ilave edin üzerine 5 bardak su dökün, tuzunu da atıp ağır ateşte kaynatmaya başlayın. Pişirme işlemi sona erince hepsini iyi­ce ezin (Res, 2) bulamaç haline getirin. Margarinle kavurdu­ğunuz küçük küçük doğranmış kuzu kulaklarını soğuk krema ile birlikte bulamacı koyduğunuz çorbalığa ilave edin (Res. 3) Çorbanın üzerini margarin ile kavurduğunuz maydanoz ile kızartılmış ekmek parçacıkları ile süsleyin.
Afiyet Olsun..

kremalı sante çorbası



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here