MALZEMELER :
- 1/2 kg sığır kürek altı eti,
- 400 gr. dana kemiği,
- 1 sığır kemiği,
- 2 koyun paçası,
- 1 tavuk boynu ve butları,
- 1 havuç,
- 1 iri soğan,
- 16 bardak su,
- tuz ve tane karabiber.
KONSOME HAZIRLANIŞI :
Derin bir dencereye sığır etini, kemikleri, tavuk parçalarını ve paçaları koyun suyu da ilave edip ağır ateşte kaynatın, arada sırada suyun üzerinde biriken köpüğü bir kaşık ile alın. Doğradığınız havucu ve soğanı ilave edin, ağır ateşte 3 saat kaynama işlemini sürdürün. Sonra pişirdiğiniz bu buyyonu süzerek başka bir kaba alın. Buyyonun üzerinde biriken yağı alm ve servis yapın. Buyyonun renginin açık olmasını istiyorsanız içine soğuduktan sonra iki yumurta akını karıştırarak ilave edin ve çok ağır ateşte karıştırarak kaynatın.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder