Makarna Fasulye Corbasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Ekim 2013 Pazar

Makarna Fasulye Corbasi Tarifi

makarna fasulye çorbası

MALZEMELER: 

  • 1 su bardağı barbunya fasulyesi, 
  • 1 iri domates, 
  • 1 küçük so­ğan, 
  • 1 diş sarmısak, 
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 
  • 2 çorba ka­şığı koyun kuyruk yağı, 
  • 2-3 tane kereviz yaprağı.


MAKARNA FASULYE ÇORBASI HAZIRLANIŞI : 
Fasulyeleri bu çorbayı yapacağınız günün bir gece öncesi suda bekletin. Ertesi gün sularını süzdürdükten sonra kuyruk yağı, kereviz, soğan, sarmısak, maydanoz, domates ile birlikte bir tencereye koyun  ve 8 bardak suda hepsini kaynatın, (sarmısak, kereviz, domates, soğan, may­danoz, ince ince doğranmış olacak) Kaynama işlemi çok ağır ağır ateşte bir birbuçuk saat sürdürülmeli. Fasulyelerin bir kısmınıçıkarıp kaşık ile ezdirin sonra tekrar ten­cereye ilave edin, ateşi fazlalaştırın ve makarnaları tencere­ye ilave edin, makarnalar piştikten sonra tencereyi ocaktan indirin. Birkaç dakika çorbayı dinlendirin.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here