MALZEMELER:
- 1 su bardağı barbunya fasulyesi,
- 1 iri domates,
- 1 küçük soğan,
- 1 diş sarmısak,
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı,
- 2 çorba kaşığı koyun kuyruk yağı,
- 2-3 tane kereviz yaprağı.
MAKARNA FASULYE ÇORBASI HAZIRLANIŞI :
Fasulyeleri bu çorbayı yapacağınız günün bir gece öncesi suda bekletin. Ertesi gün sularını süzdürdükten sonra kuyruk yağı, kereviz, soğan, sarmısak, maydanoz, domates ile birlikte bir tencereye koyun ve 8 bardak suda hepsini kaynatın, (sarmısak, kereviz, domates, soğan, maydanoz, ince ince doğranmış olacak) Kaynama işlemi çok ağır ağır ateşte bir birbuçuk saat sürdürülmeli. Fasulyelerin bir kısmınıçıkarıp kaşık ile ezdirin sonra tekrar tencereye ilave edin, ateşi fazlalaştırın ve makarnaları tencereye ilave edin, makarnalar piştikten sonra tencereyi ocaktan indirin. Birkaç dakika çorbayı dinlendirin.Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder