MALZEMELER :
- 4 büyük enginar,
- 1 kahve fincanı un,
- 3 çorba kaşığı margarin,
- 2 bardak süt,
- 4 bardak sığır buyyon
- 3 çorba kaşığı ince doğranmış maydanoz,
- Limon suyu,
- Kızartılmış ekmek parçaları,
- Tuz,
- Biber.
KREMALI ENGİNAR ÇORBASI HAZIRLANIŞI :
Enginarları ayıkladıktan sonra, limonlu suyun içine atın, bir süre sonra sudan çıkartıp, kurulayın ve her irini dörde bölün. 10-15 dakika enginarları margarinde kavurun. Diğer tarafta Beşameli hazırlayın (margarin, un, süt, tuz) sebze ezme makinasından geçirdiğiniz enginarları beşamele ilave edin. tekrar 10 dakika hepsini karıştırarak pişirin, üzerine buyyonu dökün ve kaynayana kadar tencereyi ocakta tutun, çorba, kaynayınca tencereyi ocaktan indirin ve üzerini maydanoz ile süsleyin. Ekmekleri doğrayın, yağ ile kızartın. Çorba ile birlikte servis yapın.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder