Kremali Enginar Corbasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

12 Ekim 2013 Cumartesi

Kremali Enginar Corbasi Tarifi

kremalı enginar çorbası
MALZEMELER : 

  • 4 büyük enginar, 
  • 1 kahve fincanı un, 
  • 3 çorba kaşığı marga­rin, 
  • 2 bardak süt, 
  • 4 bardak sığır buyyon 
  • 3 çorba kaşığı ince doğranmış maydanoz, 
  • Limon suyu, 
  • Kızar­tılmış ekmek parçaları, 
  • Tuz, 
  • Biber.


KREMALI ENGİNAR ÇORBASI HAZIRLANIŞI : 
Enginarları ayıkladıktan sonra, limonlu suyun içine atın, bir süre sonra sudan çıkartıp, kurulayın ve her irini dörde bölün. 10-15 dakika enginarları margarinde kavurun. Diğer tarafta Beşameli hazırlayın (margarin, un, süt, tuz) sebze ezme makinasından geçirdiğiniz enginarları beşamele ilave edin.  tekrar 10 dakika hepsini karıştırarak pişirin, üzerine buyyonu dökün ve kaynayana ka­dar tencereyi ocakta tutun, çorba, kaynayınca tencereyi ocaktan indirin ve üzerini maydanoz ile süsleyin. Ekmekleri doğrayın, yağ ile kızartın. Çorba ile birlikte servis yapın.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here