MALZEMELER :
- 2 su bardağı dolusu taze bezelye,
- 1 havuç,
- 1 soğan,
- 1 diş sarımsak,
- 1 çay bardağı krema,
- 2 çorba kaşığı margarin.
KREMALI BEZELYE ÇORBASI HAZIRLANIŞI :
7 bardak su ile birlikte bezelyeleri tencerede kaynatın, 15-20 dakika sonra tencereye soğanı, havucu, sarımsağı da ilave edip bir buçuk saat hepsini kaynatın. Havucu kaynama işlemi sona erince tencereden çıkartın ve diğer malzemeyi süzgeçten geçirin. Çorbayı servis yapacağınız zaman içine margarini ve kremayı ilave edin. Çorbayı servis yapmanıza çok zaman var ise ben maniye koyup sıcaklığın koruyabilirsiniz. Çorbanın üzerini arzu ederseniz yağda kızarttığınız ekmek parçaları ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder