Milano Corbasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Ekim 2013 Pazartesi

Milano Corbasi Tarifi

Milano çorbası
MALZEMELER : 

  • 50 gr. koyun parça eti, 
  • 150 gr. koyun kaburga kemiği, 
  • 1 so­ğan, 
  • 2 havuç, 
  • 1 pırasa, 
  • 1 ufak kereviz, 
  • 2 domates, 
  • 4 patates, 
  • 100 gr. taze fasulye, 
  • 1 küçük lahana, 
  • 1 diş sarımsak, 
  • mayda­noz, 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı, 
  • 1 adet ada çayı yaprağı, 
  • bir­kaç yaprak fesleğin, 
  • 1 kahve fincanı şehriye, tuz ve biber.
MİLANO ÇORBASI HAZIRLANIŞI : 
Koyun etini küçük küçük doğrayın. Tencereye zeytinya­ğını koyun, maydanoz, adaçayı, ince doğranmış soğanı, sarımsağı, eti bu yağ ile kavurun. İri parçalar halindeki ke­reviz ve havucu da katın. Pırasayı, domatesleri ve kaburga kemiklerini de koyduktan sonra, patateslerin ikisini kuş­başı doğrayarak, ikisini de bütün halinde tencereye ilave edin. Bir gece önceden suda beklettiğiniz taze fasulyeleri ve fesleğeni karıştırarak tencereye'katın 8 bardak su doldu­run ve hepsini bir saat kaynatın, lahanayı ilave edin 25.dakikada tekrar kaynatın, tencereyi ocaktan indirmenize 8-10 dakika kala şehriyeleri de çorbaya ilave edin, şehriyeler piş­tikten sonra çorbayı ocaktan indirin, kemikleri çıkarıp bü­tün malzemeyi süzgeçten geçirin ve bol peynir rendesi ile birlikte servis yapın.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here