MALZEMELER :
- 50 gr. koyun parça eti,
- 150 gr. koyun kaburga kemiği,
- 1 soğan,
- 2 havuç,
- 1 pırasa,
- 1 ufak kereviz,
- 2 domates,
- 4 patates,
- 100 gr. taze fasulye,
- 1 küçük lahana,
- 1 diş sarımsak,
- maydanoz,
- 1 çay bardağı zeytinyağı,
- 1 adet ada çayı yaprağı,
- birkaç yaprak fesleğin,
- 1 kahve fincanı şehriye, tuz ve biber.
MİLANO ÇORBASI HAZIRLANIŞI :
Koyun etini küçük küçük doğrayın. Tencereye zeytinyağını koyun, maydanoz, adaçayı, ince doğranmış soğanı, sarımsağı, eti bu yağ ile kavurun. İri parçalar halindeki kereviz ve havucu da katın. Pırasayı, domatesleri ve kaburga kemiklerini de koyduktan sonra, patateslerin ikisini kuşbaşı doğrayarak, ikisini de bütün halinde tencereye ilave edin. Bir gece önceden suda beklettiğiniz taze fasulyeleri ve fesleğeni karıştırarak tencereye'katın 8 bardak su doldurun ve hepsini bir saat kaynatın, lahanayı ilave edin 25.dakikada tekrar kaynatın, tencereyi ocaktan indirmenize 8-10 dakika kala şehriyeleri de çorbaya ilave edin, şehriyeler piştikten sonra çorbayı ocaktan indirin, kemikleri çıkarıp bütün malzemeyi süzgeçten geçirin ve bol peynir rendesi ile birlikte servis yapın.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder