MALZEMELER :
- 1 baş soğan,
- 2 kereviz yaprağı,
- 1 adet havuç,
- 1 çorba kaşığı margarin,
- 7 bardak baharatlanmış sığır eti suyu,
- tuz ve karabiber,
- 1 çay bardağı tel şehriye.
ŞEHRİYELİ TAS ÇORBASI HAZIRLANIŞI :
Geniş bir tavada margarini eritiniz. Soguk kerevizi ilave edip renkleri dönünceye kadar kavurunuz. Havuçları ilave ediniz. Tavanın ağzını kapayıp, kısa bir süre daha pişirme işlemine devam ediniz. Et suyunu karıştırarak, tavaya dökünüz ve isteğe göre tuzlayıp, biberleyiniz. Arada bir karıştırarak kaynayıncaya kadar pişiriniz. Havuçlar yumuşayınca tavayı ocaktan indiriniz.Tavadaki malzemenin soğumasını bekleyiniz ve sonra mikserde veya süzgeçten geçirerek püre haline gelinceye kadar eziniz. Şayet çorba çok fazla koyulaşmış ise biraz et suyu veya su katabilirsiniz. Püre haline gelen çorbayı tekrar tencereye koyunuz, .şehriyesini-ilave edip yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişiriniz. Çorbayı çok sıcak olarak servis yapınız.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder