Sehriyeli Tas Corbasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Ekim 2013 Pazartesi

Sehriyeli Tas Corbasi Tarifi

tel şehriyeli tas çorbası


MALZEMELER : 

  • 1 baş soğan, 
  • 2 kereviz yaprağı, 
  • 1 adet havuç, 
  • 1 çorba kaşığı margarin, 
  • 7 bardak baharatlanmış sığır eti suyu,
  •  tuz ve karabiber, 
  • 1 çay bardağı tel şehriye.



ŞEHRİYELİ TAS ÇORBASI HAZIRLANIŞI : 
Geniş bir tavada margarini eritiniz. Soguk kerevizi ilave edip renkleri dönünceye kadar kavu­runuz. Havuçları ilave ediniz. Tavanın ağzını kapayıp, kısa bir süre daha pişirme işlemine devam edi­niz. Et suyunu karıştırarak, tavaya dökünüz ve isteğe göre tuzlayıp, biberleyiniz. Arada bir karıştırarak kaynayıncaya kadar pişiriniz. Havuçlar yumuşayın­ca tavayı ocaktan indiriniz.

Tavadaki malzemenin soğumasını bekleyiniz ve sonra mikserde veya süzgeçten geçirerek püre haline gelinceye kadar eziniz. Şayet çorba çok fazla ko­yulaşmış ise biraz et suyu veya su katabilirsiniz. Püre haline gelen çorbayı tekrar tencereye koyunuz, .şehriyesini-ilave edip yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişiriniz. Çorbayı çok sıcak olarak servis ya­pınız.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here