Kiymali Ispanak Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Ekim 2013 Pazartesi

Kiymali Ispanak Tarifi

kıymalı ıspanak


MALZEMELER : 

  • 1 kg. ıspanak, 
  • 125 gr. kıyma, 
  • 125 gr. margarin, 
  • 1 yemek kaşığı tepeleme pirinç, 
  • 1 baş soğan, 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası, 
  • 1 tatlı kaşığı tuz.


KIYMALI ISPANAK HAZIRLANIŞI : 
Ispanakların köklerini kesip, bol su ile en az 6-7 kere yıkayınız. İnce ince doğra­yınız. Yemek pişirme tenceresine, önce margarini koyunuz. Temizleyip yıkadığı­nız soğanı rendeleyerek margarinde hafif kızarıncaya kadar kavurun. Sonra kıyma ekleyerek 6-7 dakika orta ateşte kavurun. Bu işlem tamamlanınca; hazırladığınız ıs­panakları tencereye koyun, salçayı ve yıkadığınız pirinçle bir bardak su ve tuzu tencereye ilâve ederek kapağını kapatınız. 45 dakika kadar orta ateşte pişirin. Ye­mek üzerinde su kalmayınca pişmiştir. Servise hazırdır.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here