MALZEMELER :
- 1 kg. ıspanak,
- 125 gr. kıyma,
- 125 gr. margarin,
- 1 yemek kaşığı tepeleme pirinç,
- 1 baş soğan,
- 1 yemek kaşığı domates salçası,
- 1 tatlı kaşığı tuz.
KIYMALI ISPANAK HAZIRLANIŞI :
Ispanakların köklerini kesip, bol su ile en az 6-7 kere yıkayınız. İnce ince doğrayınız. Yemek pişirme tenceresine, önce margarini koyunuz. Temizleyip yıkadığınız soğanı rendeleyerek margarinde hafif kızarıncaya kadar kavurun. Sonra kıyma ekleyerek 6-7 dakika orta ateşte kavurun. Bu işlem tamamlanınca; hazırladığınız ıspanakları tencereye koyun, salçayı ve yıkadığınız pirinçle bir bardak su ve tuzu tencereye ilâve ederek kapağını kapatınız. 45 dakika kadar orta ateşte pişirin. Yemek üzerinde su kalmayınca pişmiştir. Servise hazırdır.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder