Kiymali Ispanak Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Ekim 2013 Pazartesi

Kiymali Ispanak Tarifi

kıymalı ıspanak


MALZEMELER : 

  • 1 kg. ıspanak, 
  • 125 gr. kıyma, 
  • 125 gr. margarin, 
  • 1 yemek kaşığı tepeleme pirinç, 
  • 1 baş soğan, 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası, 
  • 1 tatlı kaşığı tuz.


KIYMALI ISPANAK HAZIRLANIŞI : 
Ispanakların köklerini kesip, bol su ile en az 6-7 kere yıkayınız. İnce ince doğra­yınız. Yemek pişirme tenceresine, önce margarini koyunuz. Temizleyip yıkadığı­nız soğanı rendeleyerek margarinde hafif kızarıncaya kadar kavurun. Sonra kıyma ekleyerek 6-7 dakika orta ateşte kavurun. Bu işlem tamamlanınca; hazırladığınız ıs­panakları tencereye koyun, salçayı ve yıkadığınız pirinçle bir bardak su ve tuzu tencereye ilâve ederek kapağını kapatınız. 45 dakika kadar orta ateşte pişirin. Ye­mek üzerinde su kalmayınca pişmiştir. Servise hazırdır.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages