Portfoy veya Cuzdan Usulu Dana Pirzola ve Sote Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Ekim 2013 Pazartesi

Portfoy veya Cuzdan Usulu Dana Pirzola ve Sote Tarifi

portföy usulü dana pirzola sote



MALZEMELER : 
  • Dana pirzola
  • Tuz, karabiber
  • Tereyağı
  • Dana et suyu konsantresi
  • Beyaz şarap






PORFÖY USULÜ VEYA CÜZDAN USULÜ DANA PİRZOLA HAZIRLANIŞI : 
Kalın kesilmiş bir dana pirzolanın kemik tarafından ortasını yarınız ve cep. şeklinde eti kesmiş olunuz. İçini ve dı­şını tuzlayıp karabiber ekiniz. İstediği­niz kıyma dolmalık içi harç ile cebi dol­durunuz. Pirzolayı soğuk suya batırılmış yağ zarına sarınız ve hafif ateşte ızgarada pişiriniz: Arzu ettiğiniz bir sebze garni­türü ile servis yapınız. Etrafını bağlanmış ve tereyağlanmış dana et suyu konsantresi ile çevreleyiniz.

 PORFÖY USULÜ VEYA CÜZDAN USULÜ DANA PİRZOLA SOTESİ HAZIRLANIŞI : 
Yukarıdaki tarifte izah edildiği şe­kilde dana pirzolasını hazırlayınız. Ancak tavada tereyağda pişiriniz. Yuvarlak bir servis tabağına yerleştiriniz. Belirtilen ve­ya gereken sebzeyle garnitür olarak süs­leyiniz. Kendi et suyunu’ beyaz şarap ve bağlanmış dana et suyu konsantresi ile ılıtınız ve bu sosu pirzolaya ilave ediniz.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here