MALZEMELER :
- Dana pirzola
- Tuz, karabiber
- Tereyağı
- Dana et suyu konsantresi
- Beyaz şarap
PORFÖY USULÜ VEYA CÜZDAN USULÜ DANA PİRZOLA HAZIRLANIŞI :
Kalın kesilmiş bir dana pirzolanın kemik tarafından ortasını yarınız ve cep. şeklinde eti kesmiş olunuz. İçini ve dışını tuzlayıp karabiber ekiniz. İstediğiniz kıyma dolmalık içi harç ile cebi doldurunuz. Pirzolayı soğuk suya batırılmış yağ zarına sarınız ve hafif ateşte ızgarada pişiriniz: Arzu ettiğiniz bir sebze garnitürü ile servis yapınız. Etrafını bağlanmış ve tereyağlanmış dana et suyu konsantresi ile çevreleyiniz.
PORFÖY USULÜ VEYA CÜZDAN USULÜ DANA PİRZOLA SOTESİ HAZIRLANIŞI :
Yukarıdaki tarifte izah edildiği şekilde dana pirzolasını hazırlayınız. Ancak tavada tereyağda pişiriniz. Yuvarlak bir servis tabağına yerleştiriniz. Belirtilen veya gereken sebzeyle garnitür olarak süsleyiniz. Kendi et suyunu’ beyaz şarap ve bağlanmış dana et suyu konsantresi ile ılıtınız ve bu sosu pirzolaya ilave ediniz.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder