Burada iki tarif verilecektir!
MALZEMELER :
- Piliç
- Tereyağı
- Zeytinyağı
- Bir buçuk bardak beyaz şarap
- 1 demet doğranmış maydonoz
İTALYAN USULÜ PİLİÇ SOTE HAZIRLANIŞI :
Pilici tereyağ ve zeytinyağı karışımı ile sote yapınız. Birbuçuk bardak beyaz şarap ile ılıtınız ve koyulaştırıp birbuçuk bardak İtalyan usulü sos ile ıslatınız. Pilici servis tabağına yerleştiriniz ve sosu ile kaplayınız. Sonra üstüne doğranmış maydanoz serperek servisi yapınız.MALZEMELER :
- Piliç
- Zeytinyağı
- Tereyağı
- 1 kaşık doğranmış soğan
- 1 adet doğranmış yabani sarımsak
- 4 kaşı küp şeklinde doğranmış mantar
- 1 bardak beyaz şarap
- 1 bardak bağlanmış dana eti suyu konsantresi
- Yarım bardak domates konsantresi
- yarım bardak domates sosu
- kıyılmış yağsız haşlanmış jambon
- 1 kaşık doğranmış maydonoz
- 1 kaşık doğranmış tarhun otu
İTALYAN USULÜ PİLİÇ SOTE HAZIRLANIŞI :
Pilici zeytinyağ ve tereyağ karışımında sote yapınız. Yarı pişmiş halde iken bir kaşık doğranmış ve tereyağda yarı erimiş olarak soğan ilave ediniz sonra son anda 1 adet doğranmış yabani sarmısak ve 4 bolca kaşık doğranmış mantar veya ufak küplere kesilmiş mantar ilave ediniz. Bir bardak beyaz şarap ile ılıtınız ve koyulaştırıp bir bardak bağlanmış dana eti suyu konsantresi ve yarım bardak domates konsantresi ve yarım bardak domates sosu ile ıslatınız. Birkaç saniye süreyle haşlayınız ve bir kaşık kıyılmış yağsız haşlanmış jambon ilave ediniz ve birer kaşık doğranmış maydanoz ve tarhun otu ekleyiniz. Pilici servis tabağına yerleştirip sosu ile kaplayınız.Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder