Enginarli Pilic Sote Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

10 Ekim 2013 Perşembe

Enginarli Pilic Sote Tarifi

enginarlı tavuk sote




MALZEMELER :
  • Piliç
  • Tereyağı
  • 12 parça enginar
  • 1 bardak beyaz şarap
  • 1.5 bardak dana eti suyu konsantresi
  • 1 demet doğranmış maydonoz







ENGİNARLI PİLİÇ SOTE HAZIRLANIŞI :
Pilici koyu olarak tereyağda sote yapınız. Yarı pişmiş halde iken 12 parça (veya ufacık göbek) çok iyice aklanmış (kaynar suda batırılıp çıkarılmış) en­ginar ilave edip hepsini beraberce pişirmeyi tamam­layınız. Piliç ve enginarları tavadan alınız. Bir bardak beyaz şarap ile ılıtınız ve koyulaştırıp bırbuçuk bar­dak bağlanmış ve koyulaştırılmış dana eti suyu kon­santresi ile ıslatınız. Pilici servis tabağına yerleştiri­niz ve garnitür olarak enginarlarla süsleyiniz. Sosu ile kaplayıp üzerine doğranmış maydanoz serpiniz. İstenilirse bu piliç yemeğini beyazda pişmiş enginar göbekleri ve dilimleri ve piliçle birlikte sote edilmiş olarak süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here