MALZEMELER :
- Piliç
- Tereyağı
- 12 parça enginar
- 1 bardak beyaz şarap
- 1.5 bardak dana eti suyu konsantresi
- 1 demet doğranmış maydonoz
ENGİNARLI PİLİÇ SOTE HAZIRLANIŞI :
Pilici koyu olarak tereyağda sote yapınız. Yarı pişmiş halde iken 12 parça (veya ufacık göbek) çok iyice aklanmış (kaynar suda batırılıp çıkarılmış) enginar ilave edip hepsini beraberce pişirmeyi tamamlayınız. Piliç ve enginarları tavadan alınız. Bir bardak beyaz şarap ile ılıtınız ve koyulaştırıp bırbuçuk bardak bağlanmış ve koyulaştırılmış dana eti suyu konsantresi ile ıslatınız. Pilici servis tabağına yerleştiriniz ve garnitür olarak enginarlarla süsleyiniz. Sosu ile kaplayıp üzerine doğranmış maydanoz serpiniz. İstenilirse bu piliç yemeğini beyazda pişmiş enginar göbekleri ve dilimleri ve piliçle birlikte sote edilmiş olarak süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder