Iskoc Usulu Pilic Sote Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

11 Ekim 2013 Cuma

Iskoc Usulu Pilic Sote Tarifi

değişik tavuk sote



MALZEMELER : 
  • Piliç
  • Tereyağı
  • Yarım bardak tatlı şarap
  • 1.5 bardak dana eti konsantresi
  • Yeşil Fasulye
  • Dil füme
  • Domalan yer mantarı


İSKOÇ USULÜ PİLİÇ SOTE HAZIRLANIŞI : 

Pilici koyu olarak tereyağda sote yapınız. Yarım bardak tatlı şarap ile ılıtınız ve koyulaştırıp bir­buçuk bardak bağlanmış ve koyulaştırılmış dana eti konsantresi ile ıslatınız. Birkaç saniye süreyle kayna­tınız ve 2,5 kaşık tereyağ ile tamamlayınız. Sonra pilici bir servis tabağına yerleştiriniz. Tereyağda ha­zırlanmış yeşil fasulye, uzun ve kalınca dilimlere kesilmiş dil füme ve domalan yer mantarı ve hepsi tatlı şarapta ısıtılmış olarak garnitür diye pilicin et­rafına koyarak süsleyiniz. Kendi sosu ile kaplayıp servis yapınız.
Afiyet Olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here