MALZEMELER :
- Piliç
- Tereyağı
- Yarım bardak tatlı şarap
- 1.5 bardak dana eti konsantresi
- Yeşil Fasulye
- Dil füme
- Domalan yer mantarı
İSKOÇ USULÜ PİLİÇ SOTE HAZIRLANIŞI :
Pilici koyu olarak tereyağda sote yapınız. Yarım bardak tatlı şarap ile ılıtınız ve koyulaştırıp birbuçuk bardak bağlanmış ve koyulaştırılmış dana eti konsantresi ile ıslatınız. Birkaç saniye süreyle kaynatınız ve 2,5 kaşık tereyağ ile tamamlayınız. Sonra pilici bir servis tabağına yerleştiriniz. Tereyağda hazırlanmış yeşil fasulye, uzun ve kalınca dilimlere kesilmiş dil füme ve domalan yer mantarı ve hepsi tatlı şarapta ısıtılmış olarak garnitür diye pilicin etrafına koyarak süsleyiniz. Kendi sosu ile kaplayıp servis yapınız.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder