Krep Suzet Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

12 Ekim 2013 Cumartesi

Krep Suzet Tarifi

krep suzet



MALZEMELER : 

  • 100 gr tereyağı, 
  • 1 adet portakal suyu ve kabuğunun rendesi, 
  • 100 gr pudra şekeri, 
  • 8 adet ince krep, 
  • 2 yemek kaşığı portakal likörü,
  • 2 yemek kaşığı şarap.





KREP SUZET HAZIRLANIŞI : 
Dışarda yemek yenirken,portakal likörlü sos ile alem­ler içinde sunulan krep suzeti seçmek yerinde bir seçimdir. Krepler ve Suzet tereyağı önceden hazırlanabileceğinden evde de Krep Suzet hazırlanıp eş zevkle yenilebilir.

Tereyağını portakal kabuğu rendesi ile karıştırarak krem haline getirin. Kaşık kaşık olmak koşuluyla şekeri ve biraz portakal suyunu da tereyağına katıp birlikte çırpın. Topaklanmaya başlayınca portakal suyu katmayı durdurun. Suzet Tereyağı önceden hazırlanıp gerek duyulana dek buz­dolabında dondurularak saklanabilir.

Servis yapmak istediğinizde, Suzet Tereyağını bir tava­nın içrnde ısıtın. (Bu ısıtma işlemini yemek masasının yanı­na koyduğunuz servis masasında da yapabilirsiniz) Krepler birer birer tavanın içine koyarak tereyağlı tosu kaşıkla üzer lerinden geçirin. Sonra ikiye ve yine ikiye katlayarak tava­nın bir köşesine iteleyip, tavaya yeni bir tane daha atın. Hepsi katlandığında ve tereyağlı sos da giderek koyulaşıp azaldığında, portakal likörünü üzerlerine dökün. Şarabı kü­çük bir tavada ya da kepçenin içinde ısıtın ve ateşe doğru eğerek alev aldırdıktan sonra üzerlerine dökün. Alevlerin yükselmesi için tavayı biraz sallayın. İkişer adet servis yapın ve kalan tereyağlı sostan üzerlerine biraz daha dökün.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages