MALZEMELER :
- Piliç
- Zeytinyağı
- Tereyağı
- İnce kıyılmış çiğ mantar
- Beyaz şarap
- 1adet doğranmış yabani sarımsak
- 1.5 bardak dana eti suyu konsantresi
- Yarım bardak domates sosu
- 1 kaşık kanyak
- 1 kaşık doğranmış maydanoz
- 1 kaşık doğranmış tarhun otu
ORMANCI USULÜ PİLİÇ SOTE HAZIRLANIŞI :
Pilici zeytinyağ ve tereyağ karışımı ile sote yapınız. Çeyreği pişmiş hale geldiğinde 125 gram ince kıyılmış çiğ mantar ilave ediniz. Pişmesi bittikten sonra bir desilitre beyaz şarap ile ılıtınız ve bir adet doğranmış yabani sarımsak ilave ediniz ve sonra koyulaştırıp bir buçuk bardak bağlanmış ve koyulaştırılmış dana eti suyu veya konsantresi ile yarım bardak domates sosu ile ıslatınız. Birkaç saniye kaynatınız ve bir kaşık kanyak ile birer kaşık doğranmış maydanoz ve tarhun otu ilave ediniz. Bir servis tabağına pilici yerleştirip sosu ile kaplayınız ve üzerine doğranmış maydanoz serpiniz.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder