Ormanci Usulu Pilic Sote Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

11 Ekim 2013 Cuma

Ormanci Usulu Pilic Sote Tarifi

ormancı usulü piliç sote
MALZEMELER : 
  • Piliç
  • Zeytinyağı
  • Tereyağı
  • İnce kıyılmış çiğ mantar
  • Beyaz şarap
  • 1adet doğranmış yabani sarımsak
  • 1.5 bardak dana eti suyu konsantresi
  • Yarım bardak domates sosu
  • 1 kaşık kanyak
  • 1 kaşık doğranmış maydanoz
  • 1 kaşık doğranmış tarhun otu



ORMANCI USULÜ PİLİÇ SOTE HAZIRLANIŞI : 
Pilici zeytinyağ ve tereyağ karışımı ile sote yapı­nız. Çeyreği  pişmiş hale geldiğinde 125 gram ince kıyılmış çiğ mantar ilave ediniz. Pişmesi bittikten sonra bir desilitre beyaz şarap ile ılıtınız ve bir adet doğranmış yabani sarımsak ilave ediniz ve sonra koyulaştırıp bir buçuk bardak bağlanmış ve koyu­laştırılmış dana eti suyu veya konsantresi ile yarım bardak domates sosu ile ıslatınız. Birkaç saniye kaynatınız ve bir kaşık kanyak ile birer kaşık doğranmış maydanoz ve tarhun otu ilave ediniz. Bir servis tabağına pilici yerleştirip sosu ile kaplayınız ve üzerine doğranmış maydanoz ser­piniz.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here