İÇ YAĞLI ENGİNAR DOLMASI HAZIRLANIŞI :
Enginarlar yukarıda anlatıldığı gibi temizlenir ve kısaltılır. 5 dakika kaynar tuzlu suda haşlanır, soğutulup süzülür ve içindeki Saman kısmı çıkartılır. Böylece hazırladığınız enginarları tuzlayın ve tarife göre belirtilen içle doldurun, ince bir dilim iç yağıyla sarıp bağlaym. İçinde kıyılmış iç yağı, soğan, havuç bulunan ve yağlanmış tavaya enginarları yerleştirin, tuzlayın. Çok hafif ateşte, üstü kapalı olarak suyu bırakana kadar pişirin. Biraz beyaz şarap ilave edin ve suyunu iyice çektirin. Birkaç kaşık et suyu ekleyip kapağı kapalı olarak fırında 55-60 dakika pişirin. Pişirirken sık sık kendi suyuyla ıslatın. Enginarları süzün, iplerini dizin, içinde pişirdiğiniz suyu süzgeçten geçirin, tarifte belirtilen sosla (demiglas, sığır sosu v.s.) koyulaştırın ve enginarların üstüne dökün.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder