Ic Yagli Enginar Dolmasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

15 Ekim 2013 Salı

Ic Yagli Enginar Dolmasi Tarifi

iç yağlı enginar dolması
İÇ YAĞLI ENGİNAR DOLMASI HAZIRLANIŞI : 
Enginarlar yukarıda anlatıldığı gibi te­mizlenir ve kısaltılır. 5 dakika kaynar tuzlu suda haşlanır, soğutulup süzülür ve içindeki Saman kısmı çıkartılır. Böylece ha­zırladığınız enginarları tuzlayın ve tarife göre belirtilen içle doldurun, ince bir di­lim iç yağıyla sarıp bağlaym. İçinde kıyıl­mış iç yağı, soğan, havuç bulunan ve yağ­lanmış tavaya enginarları yerleştirin, tuz­layın. Çok hafif ateşte, üstü kapalı olarak suyu bırakana kadar pişirin. Biraz beyaz şarap ilave edin ve suyunu iyice çektirin. Birkaç kaşık et suyu ekleyip kapağı kapalı olarak fırında 55-60 dakika pişirin. Pişi­rirken sık sık kendi suyuyla ıslatın. Engi­narları süzün, iplerini dizin, içinde pişir­diğiniz suyu süzgeçten geçirin, tarifte belirtilen sosla (demiglas, sığır sosu v.s.) koyulaştırın ve enginarların üstüne dökün.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here