Hint Usulu Pilic Sote Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

9 Ekim 2013 Çarşamba

Hint Usulu Pilic Sote Tarifi

hint biberli piliç sote



MALZEMELER : 
  • Zeytinyağı
  • Tereyağı
  • Köri (Hintbiberi, Bk. Baharatlar bölümü) tozu 
  • Büyük baş soğan 
  • Un
  • İki bardak beyaz etsuyu 
  • Limon suyu
  • Hindistan cevizi 



HİNT USULÜ PİLİÇ SOTE HAZIRLANIŞI : 
Pilici beyaz olarak zeytinyağda veya tereyağında sote yapınız. Aynı anda tavaya çok ince olarak kı­yılmış ve bir kaşık köri (Hintbiberi) tozu ile pudralanmış olarak bir büyük baş soğan ilave ediniz. Piliç parçaları gerginleşince bir kaşık un ile pudralayınız ve karıştırarak birkaç saniye süreyle pişiriniz. Sonra iki bardak beyaz etsuyu veya sosu ile ıslatınız. Bir baharlı otlar demetini (bouquet garni) ilave edi­niz ve tavayı kapağıyla örterek yahni usulü pişi­riniz. Pilici bir servis kasesine yerleştiriniz ve ko­yulaştırılmış sosu ile kaplayınız. Sosunu önceden ister tülbentli bir süzgeçten geçiriniz veya ister olduğu gibi kullanınız. Ancak her iki şekilde de biraz limon suyu ilave ediniz. Servis yaparken aynı anda Hint usulü pilavı garnitür olarak takdim ediniz.
AÇIKLAMA: İstenilirse pilici işlem sırasında ıs­latmak için eşit miktarlarda hindistan cevizi veya badem sütü ve beyaz et suyu sosu kullanabilirsiniz. İstenilirse de unlama işleminden vazgeçebilirsiniz ve ıslatma işlemini bir bardak tavuk suyu kremalı sosu ile tamamlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here