MALZEMELER :
- Zeytinyağı
- Tereyağı
- Köri (Hintbiberi, Bk. Baharatlar bölümü) tozu
- Büyük baş soğan
- Un
- İki bardak beyaz etsuyu
- Limon suyu
- Hindistan cevizi
HİNT USULÜ PİLİÇ SOTE HAZIRLANIŞI :
Pilici beyaz olarak zeytinyağda veya tereyağında sote yapınız. Aynı anda tavaya çok ince olarak kıyılmış ve bir kaşık köri (Hintbiberi) tozu ile pudralanmış olarak bir büyük baş soğan ilave ediniz. Piliç parçaları gerginleşince bir kaşık un ile pudralayınız ve karıştırarak birkaç saniye süreyle pişiriniz. Sonra iki bardak beyaz etsuyu veya sosu ile ıslatınız. Bir baharlı otlar demetini (bouquet garni) ilave ediniz ve tavayı kapağıyla örterek yahni usulü pişiriniz. Pilici bir servis kasesine yerleştiriniz ve koyulaştırılmış sosu ile kaplayınız. Sosunu önceden ister tülbentli bir süzgeçten geçiriniz veya ister olduğu gibi kullanınız. Ancak her iki şekilde de biraz limon suyu ilave ediniz. Servis yaparken aynı anda Hint usulü pilavı garnitür olarak takdim ediniz.
AÇIKLAMA: İstenilirse pilici işlem sırasında ıslatmak için eşit miktarlarda hindistan cevizi veya badem sütü ve beyaz et suyu sosu kullanabilirsiniz. İstenilirse de unlama işleminden vazgeçebilirsiniz ve ıslatma işlemini bir bardak tavuk suyu kremalı sosu ile tamamlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder