MALZEMELER :
- 8 adet piliç
- Tereyağı
- Madere şarabı
- Bir buçuk bardak bağlanmış dana eti suyu konsantresi
- 8 adet horoz böbreği
- 8 adet horoz ibiği
- 8 dilim yer mantarı
ELÇİ HANIM USULÜ PİLİÇ SOTE HAZIRLANIŞI :
Pilici tereyağında koyu olarak sote yapınız. Yarım desilitre Madere şarabı ile ılıtınız ve koyulaştırınız. Bir buçuk bardak bağlanmış dana eti suyu konsantresi ile ıslatınız. Birkaç saniye haşlayınız. Sonra pilici servis tabağına yerleştiriniz. Sekizer adet horoz böbrek ve ibiğini tereyağda beyaz olarak pişirerek 4 adet kümes hayvanı ciğerini tereyağda sote yaparak ve 8 adet piliçle sote edilen (veya tereyağında) çevrilmiş olarak) mantar ile ve 8 dilim yer mantarı ile pilici garnitür olarak süsleyiniz. Sosu ile kaplayıp servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder