Elci Hanim Usulu Pilic Sote Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

9 Ekim 2013 Çarşamba

Elci Hanim Usulu Pilic Sote Tarifi

değişik piliç sote


MALZEMELER : 
  • 8 adet piliç
  • Tereyağı
  • Madere şarabı
  • Bir buçuk bardak bağlanmış dana eti suyu konsant­resi 
  • 8 adet horoz böbreği
  • 8 adet horoz ibiği
  • 8 dilim yer mantarı



ELÇİ HANIM USULÜ PİLİÇ SOTE HAZIRLANIŞI : 
Pilici tereyağında koyu olarak sote yapınız. Yarım desilitre Madere şarabı ile ılıtınız ve koyulaştırınız. Bir buçuk bardak bağlanmış dana eti suyu konsant­resi ile ıslatınız. Birkaç saniye haşlayınız. Sonra pi­lici servis tabağına yerleştiriniz. Sekizer adet horoz böbrek ve ibiğini tereyağda beyaz olarak pişirerek 4 adet kümes hayvanı ciğerini tereyağda sote yaparak ve 8 adet piliçle sote edilen (veya tereyağında) çevrilmiş olarak) mantar ile ve 8 dilim yer mantarı ile pilici garnitür olarak süsleyiniz. Sosu ile kaplayıp servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here