Elci Hanim Usulu Pilic Sote Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

9 Ekim 2013 Çarşamba

Elci Hanim Usulu Pilic Sote Tarifi

değişik piliç sote


MALZEMELER : 
  • 8 adet piliç
  • Tereyağı
  • Madere şarabı
  • Bir buçuk bardak bağlanmış dana eti suyu konsant­resi 
  • 8 adet horoz böbreği
  • 8 adet horoz ibiği
  • 8 dilim yer mantarı



ELÇİ HANIM USULÜ PİLİÇ SOTE HAZIRLANIŞI : 
Pilici tereyağında koyu olarak sote yapınız. Yarım desilitre Madere şarabı ile ılıtınız ve koyulaştırınız. Bir buçuk bardak bağlanmış dana eti suyu konsant­resi ile ıslatınız. Birkaç saniye haşlayınız. Sonra pi­lici servis tabağına yerleştiriniz. Sekizer adet horoz böbrek ve ibiğini tereyağda beyaz olarak pişirerek 4 adet kümes hayvanı ciğerini tereyağda sote yaparak ve 8 adet piliçle sote edilen (veya tereyağında) çevrilmiş olarak) mantar ile ve 8 dilim yer mantarı ile pilici garnitür olarak süsleyiniz. Sosu ile kaplayıp servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages