MALZEMELER :
- Piliç
- Zeytinyağı
- 1bardak beyaz şarap
- 1.5 bardak domates sosu
- Yarım bardak bağlanıp koyulaştırılmış dana eti suyu konsantresi
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 8 adet mantar
- 4 adet ufak yumurta
- 4 adet pavurya
- 4 adet kalp şeklinde kesilmiş ve tereyağda kızartılmış ekmek içi parçaları
- 8 dilim domalan yer mantarı
- 1 demet doğranmış maydanoz
MARENGO USULÜ PİLİÇ SOTE HAZIRLANIŞI :
Pilici koyu olarak zeytinyağda sote yapınız. Bir bardak beyaz şarap ile ılıtınız ve koyulaştırıp bir buçuk bardak domates sosu ile yarım bardak bağlanıp koyulaştırılmış dana eti suyu konsantresi ile ıslatınız. Bir diş rendelenmiş sarmısak ilave edip birkaç saniye haşlayınız ve süzgeçten geçirip süzünüz. Sonra pilici servis tabağına yerleştiriniz ve 8 adet mantar (piliçle beraber sote edilmiş olarak) ile 4 adet tavada kızartılmış ufak yumurta (veya yalnız yumurta sarısı) ve 4 adet temizlenip hazırlanmış ve balık suyunda haşlanmış olarak pavurya ve 4 adet kalp şeklinde kesilmiş ve tereyağda kızartılmış ekmek içi parçalarla pilici süsleyiniz. Yine garnitür olarak pilicin üstüne 8 dilim tereyağda sote edilmiş domalan yer mantarı oturtunuz ve sosu ile kaplayınız. Üzerine doğranmış maydanoz serperek servis yapınız.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder