MALZEMELER :
- 1 adet lahana,
- 1 orta boy soğan,
- 1 çorba kaşığı margarin,
- 1 kahve fincanı un,
- 2 yumurta,
- 1 çay bardağı krema,
- 1-2 defne yaprağı.
DÜBARİ ÇORBASI HAZIRLANIŞI :
Lahanayı yaprak yaprak ayırdıktan sonra soğan ve defne yaprakları ile birlikte suda kaynatın. Margarin ve unu bir kapta karıştırın, içine beyaz lahananın piştiği sudan koyun bulamaç haline getirin. Lahana haşlandıktan sonra süzgeçten geçirin, iyice ezdirin. Bunun içine unlu bulamacı da ilave edip hepsini karıştırın. Ocağa koyun. Yumurta sarılarını ilave edip terbiyesini yapın ve kremayı katın, kaynamamasına dikkat edin. Ocaktan indirdikten hemen sonra servis yapın, servisi sonra yapacaksanız benmariye yerleştirip sıcak kalmasını sağlayın.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder