Dubari Corbasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Ekim 2013 Pazartesi

Dubari Corbasi Tarifi

dubari çorbası


MALZEMELER : 

  • 1 adet lahana, 
  • 1 orta boy soğan, 
  • 1 çorba ka­şığı margarin, 
  • 1 kahve fincanı un, 
  • 2 yumurta, 
  • 1 çay bardağı krema, 
  • 1-2 defne yaprağı.



DÜBARİ ÇORBASI HAZIRLANIŞI : 
Lahanayı yaprak yaprak ayırdıktan sonra soğan ve def­ne yaprakları ile birlikte suda kaynatın. Margarin ve unu bir kapta karıştırın, içine beyaz lahananın piştiği sudan koyun bulamaç haline getirin. Lahana haşlandıktan sonra süzgeçten geçirin, iyice ezdirin. Bunun içine unlu bulamacı da ilave edip hepsini karıştırın. Ocağa koyun. Yumurta sarılarını ilave edip terbiyesini yapın ve kremayı katın, kaynamamasına dikkat edin. Ocaktan indirdikten hemen sonra servis yapın, servisi sonra yapacaksanız benmariye yerleşti­rip sıcak kalmasını sağlayın.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here