MALZEMELER :
- 2 veya 3 adet pırasa,
- 1/2 kg. patates,
- 2 kahve fincanı margarin,
- 1 çay bardağı soğuk krema,
- 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz,
- 4-5 yaprak kuzu kulağı,
- bir miktar süt, tuz ve su,
- Kızarmış ekmek.
PIRASA ÇORBASI HAZIRLANIŞI :
Pırasaların beyaz kısımlarını ince ince doğrayıp bir miktar yağda renkleri dönünceye kadar kavurun. Sonra patatesleri dörde bölüp, iri parçalar halinde tencereye ilave edin üzerine 5 bardak su dökünüz, tuzunu da atıp ağır ateşte kaynatmaya tkşlayın. Pişirme işlemi sona erince hepsini iyice ezin, bulamaç halisle getirin. Margarinle kavurduğunuz küçük küçük doğranmış kuzu kulaklarını soğuk krema ile birlikte bulama/ı koyduğunuz çorbalığa ilave edin. Çorbanın üzerini margarin ile kavurduğunuz maydanoz ile kızartılmış ekmek parçacıkları ile süsleyin.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder