Pirasa Corbasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Ekim 2013 Pazartesi

Pirasa Corbasi Tarifi

pırasa çorbası

MALZEMELER : 

  • 2 veya 3 adet pırasa, 
  • 1/2 kg. patates, 
  • 2 kahve fincanı mar­garin, 
  • 1 çay bardağı soğuk krema, 
  • 1 çorba kaşığı ince kıyıl­mış maydanoz, 
  • 4-5 yaprak kuzu kulağı, 
  • bir miktar süt, tuz ve su, 
  • Kızarmış ekmek.



PIRASA ÇORBASI HAZIRLANIŞI : 
Pırasaların beyaz kısımlarını ince ince doğrayıp bir mik­tar yağda renkleri dönünceye kadar kavurun. Sonra patatesleri dörde bölüp, iri parçalar halinde tencereye ilave edin üzerine 5 bardak su dökünüz, tuzunu da atıp ağır ateşte kaynatmaya tkşlayın. Pişirme işlemi sona erince hepsini iyi­ce ezin, bulamaç halisle getirin. Margarinle kavurdu­ğunuz küçük küçük doğranmış kuzu kulaklarını soğuk krema ile birlikte bulama/ı koyduğunuz çorbalığa ilave edin. Çorbanın üzerini margarin ile kavurduğunuz maydanoz ile kızartılmış ekmek parçacıkları ile süsleyin.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here