Pirasa Corbasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Ekim 2013 Pazartesi

Pirasa Corbasi Tarifi

pırasa çorbası

MALZEMELER : 

  • 2 veya 3 adet pırasa, 
  • 1/2 kg. patates, 
  • 2 kahve fincanı mar­garin, 
  • 1 çay bardağı soğuk krema, 
  • 1 çorba kaşığı ince kıyıl­mış maydanoz, 
  • 4-5 yaprak kuzu kulağı, 
  • bir miktar süt, tuz ve su, 
  • Kızarmış ekmek.



PIRASA ÇORBASI HAZIRLANIŞI : 
Pırasaların beyaz kısımlarını ince ince doğrayıp bir mik­tar yağda renkleri dönünceye kadar kavurun. Sonra patatesleri dörde bölüp, iri parçalar halinde tencereye ilave edin üzerine 5 bardak su dökünüz, tuzunu da atıp ağır ateşte kaynatmaya tkşlayın. Pişirme işlemi sona erince hepsini iyi­ce ezin, bulamaç halisle getirin. Margarinle kavurdu­ğunuz küçük küçük doğranmış kuzu kulaklarını soğuk krema ile birlikte bulama/ı koyduğunuz çorbalığa ilave edin. Çorbanın üzerini margarin ile kavurduğunuz maydanoz ile kızartılmış ekmek parçacıkları ile süsleyin.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages