Ciger Koftesi Konsome Garnituru Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Ekim 2013 Pazar

Ciger Koftesi Konsome Garnituru Tarifi

ciğer köftesi konsome tarifi


MALZEMELER : 

  • 200 gr. dana ciğeri, 
  • 2 çorba kaşığı margarin, 
  • 1 soğan, 
  • 1 çay bardağı ufalanmış ekmek içi, 
  • 2 yumurta, 
  • 1 su bardağı süt, 
  • 4 çorba kaşığı ince doğranmış may­danoz, 
  • 6 su bardağı dana buyyonu.


CİĞER KÖFTESİ KONSOME GARNİTÜRÜ HAZIRLANIŞI : 
Dana ciğerini ufak parçalara doğrayın, tavada margarin ile birlik­te kavurun, soğanı kıyıp tavaya ila­ve edin, soğanlar kızarmaya başla­yınca maydanozunu atın bir iki de­fa karıştırıp, ocağı söndürün, süt ile ekmek içini ıslatın elinizde sıkıp bunları da tavaya koyun, tavadaki malzemenin soğuduğundan emin olduktan sonra içine yumurtaları kırın, sarmısağı ve tuzu ilave edin yarım saat malzemeyi dinlendirin. Eliniz ile ceviz büyüklüğünde köfte şekli verip kaynamakta olan buyyona atın ve 10 dakika kaynatın.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here