MALZEMELER :
- 200 gr. dana ciğeri,
- 2 çorba kaşığı margarin,
- 1 soğan,
- 1 çay bardağı ufalanmış ekmek içi,
- 2 yumurta,
- 1 su bardağı süt,
- 4 çorba kaşığı ince doğranmış maydanoz,
- 6 su bardağı dana buyyonu.
CİĞER KÖFTESİ KONSOME GARNİTÜRÜ HAZIRLANIŞI :
Dana ciğerini ufak parçalara doğrayın, tavada margarin ile birlikte kavurun, soğanı kıyıp tavaya ilave edin, soğanlar kızarmaya başlayınca maydanozunu atın bir iki defa karıştırıp, ocağı söndürün, süt ile ekmek içini ıslatın elinizde sıkıp bunları da tavaya koyun, tavadaki malzemenin soğuduğundan emin olduktan sonra içine yumurtaları kırın, sarmısağı ve tuzu ilave edin yarım saat malzemeyi dinlendirin. Eliniz ile ceviz büyüklüğünde köfte şekli verip kaynamakta olan buyyona atın ve 10 dakika kaynatın.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder